Tesla devine cel mai mare vanzator de masini electrice

Tesla devine cel mai mare vanzator de masini electrice

Acum, vanzarile Tesla sunt mult mai importante decat cele ale BYD, principalul sau concurent din China.

Este o poveste pasionanta intre doua marci cu strategii radical diferite. In luna octombrie, vanzarile cumulate de catre Tesla au reusit sa le depaseasca pe cele ale lui BYD, o societate chinezeasca. In 2018, BYD era inca in topul vanzarilor de masini electrice, cu 248 000 de unitati vandute in timpul anului. Insa, iata ca Tesla a reusit sa revina in forta si a reusit sa vanda numai putin de 245 000 de unitati din gama sa, inca limitata la trei modele.

Tesla este in top in categoria sa. Dezvoltarea celor doi constructori de masini electrice a fost exponentiala, insa recordurile de vanzari de la Tesla au avut ultimul cuvant. Intr-un clip video publicat pe YouTube, analistul canadian Kevin Rooke a dezvaluit faptul ca Tesla a reusit sa depaseasca BYD, plasand astfel compania din Palo Alto pe primul loc pe piata masinilor electrice in ceea ce priveste vanzarile.

Vanzarile cumulate de Tesla au inceput sa le depaseasca pe cele ale lui BYD, cu 807 954 de vehicule electrice livrate pana in octombrie 2019 in timp ce BYD a vandut 787 150 de vehicule in aceiasi perioada. Vanzarile BYD regrupeaza si modelele hynrid reincarabile (PHEV) in timp ce Tesla propune doar masini 100% electrice. Cu toate acestea, Kevin Rooke, cel care a intocmit acest clasament, s-a bazat pe volumul de vanzari la BYD si a remarcat faptul ca vanzarile in cazul masinilor hybrid au avut tendinta de a se reduce considerabil in ultimul trimestru al anului. O modalitate de a constata elanul din ce in ce mai important al clientilor spre masinile electrice.

Vezi si:  Cum sa faci economii in viata de zi cu zi

Un duel, doua strategii. Inca de la sosirea in 2008 cu Roadster (primul sau model), Tesla a inceput cu  o productie de modele rezervate unei clientele mai degraba bogate. A fost nevoie de mai multi ani pentru extinderea clientelei odata cu Model 3. Vanzarile au inceput sa creasca, cu o clientela venita din intreaga lume.

In cazul BYD, clientela chinezeasca era o prioritate. Constructorul si-a dorit intai si intai sa se focuseze pe cererea locala, de aceea, marca inca nu este cunoscuta in Europa. Insa, din cauza razboiului comercial dintre China si Statele Unite ale Americii vanzarile au inceput sa aiba de suferit.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *