Munca cu Inteligenta Artificiala- o idee buna sau nu?

Munca cu Inteligenta Artificiala- o idee buna sau nu?

Inteligenta artificiala sau IA, consta in capacitatea unui robot de a gandi si de a crea in mod autonom, aceasta facultate a sa fiind apropiata de cea a unei fiinte umane.

La origine, inteligenta artificiala a fost creata pentru a ajuta oamenii sa isi duca la bun sfarsit unele misiuni mai periculoase sau mai lungi, dar si pentru a fi mai productivi.

Testul Turing din anul 1950 este cel care a concretizat cercetarile in acest sens. Acest test consta in a analiza punctele comune intre o fiinta umana si un calculator, dar avansarile tehnologiei ale epocii nu permiteau acestora sa fie la inaltimea creierului uman.

In cele din urma, IA va fi capabila sa schimbe vieti si, mai ales, sa le castige!

Astazi, vom vorbi doar despre ANI (Narrow or Weak Artificial Intelligence), care reprezinta o gama limitata de capacitati pentru o inteligenta artificiala si singura pana in prezent.

Utilizarea sa este foarte apreciata, deoarece nu are emotii, nu are schimbari de dispozitie si nu simte nici oboseala, nici presiunea. Astfel, poate prelua controlul acolo unde oamenii sunt slabiti.

Inteligenta artificiala este utilizata in viata noastra de zi cu zi

Toate tehnologiile autonome, cum ar fi automatizarea locuintei, internetul si aparatele electrocasnice, sunt intr-o anumita masura similare IA, permitandu-ne sa reproducem sarcinile noastre zilnice printr-o simpla comanda sau sa efectueze cercetari pentru noi in timp record.

Folosita in mod rational: pentru a obtine inspiratie, informatii si ajutor este un mod bun de a lucra.

Cu toate acestea, nu uita ca delegarea duce uneori la o pierdere de competente in detrimentul unui robot care se hraneste din cunostintele tale. Acest lucru ridica problema protectiei datelor: nu captura niciodata date private.

Vezi si:  Cum poti atrage un barbat, fara sa alergi dupa el?

Moderarea utilizarii inteligentei artificiale este la fel de importanta ca si utilizarea acesteia, motiv pentru care utilizarea sa trebuie controlata.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *