Cele mai frumoase targuri de Craciun

Cele mai frumoase targuri de Craciun

Pentru a gasi un cadou de Craciun original, pentru a te plimba sambata dupa-amiaza intr-un loc magic si pentru a degusta un vin cald dupa o zi grea de munca cea mai buna optiune sunt targurile de Craciun.

Strasbourg (Franta). Targul de Craciun de la Strasbourg, faimosul Christkindelsmärik este unul din cele mai vechi din Europa deoarece s-a « nascut » in 1570. In Evul Mediu acest targ era organizat la Strasbourg incepand cu 6 decembrie pentru a sarbatori Sfantul Nicolae.

Dresda, Germania. Bine ati venit in Germania, tara targurilor de Craciun. Printre zecile de targuri de Craciun demne de interes (Breme, Heidelberg sau Stutgart) alege-l pe cel mai vechi din ele, cel din Dresda care s-a nascut in anul 1434. Isi datoreaza numele lui Streizelmarkt, versiunea locala a lui stollen, prajitura traditionala germana cu fructe uscate si confiate. In schimb, din punct de vedere istoric, primul targ de pe Altmarkt era consacrat carnii. Festivitatea incepe cu punerea in miscare a celei mai mari piramide de Craciun (Weihnachtspyramide), inalta de 14 metri si decupajul unui stollen urias.

Bruxelles, Belgia. Ultimul nascut din cadrul targurilor de Craciun, placerile de iarna de la Bruxelles s-au impus drept o referinta al acestui gen in Europa. Reteta este una simpla, timp de 5 saptamani, 240 de cabane din lemn transforma centrul orasului Bruxelles, piata St-Catherine mai precis, pana la Grand Place intr-un urias sat de iarna, in timp ce animatiile colorate se succed frenetic. Locul numit Turnul Negru va gazdui anul acesta din nou produse specifice din Quebec, in special produse pe baza de artar.

Zurich, Elvetia. Inca de la inceputul perioadei de Advent, fiecare sat elvetian in parte lanseaza propriul sau Christkindelsmärik. Targul de Craciun de la Zurich se organizeaza direct in mijlocul garii. In acest spatiu generos, care adaposteste o sculptura suspendata a lui Niki de Saint-Phalle, 150 de standuri sunt instalate in jurul unui brad de 15 metri inaltime, impodobit cu cristale Swarovski. In alte locuri in acest oras, care este de altfel un cocktail de modernitate si de traditii, alte targuri de Craciun isi asteapta vizitatorii.

Vezi si:  Cele mai frumoase cazinouri din lume de vizitat

Valkenburg/Fauquemont (Tarile de Jos). Situat in Limburg, la aproximativ 20 de kilometri vest de Aix-la-Chapelle, Valkenburg si-a pastrat vestigiile castelului si grotele superbe. Gemeentegrot (grota municipala) este cea care adaposteste majoritatea standurilor din cadrul targului de Craciun. Mai exista standuri si la Fluweelengrot (grota de Catifea).

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *