Renault relanseaza strategia de mobilitate prin intermediul unei filiale noi

Renault relanseaza strategia de mobilitate prin intermediul unei filiale noi

Renault se doteaza in sfarsit cu o filiala dedicata exclusiv noilor mobilitati. Botezata Renault M.A.I. (de la mobilitate si industrie), aceasta noua structura considerata 100% drept filiala constructorului francez, va regrupa diferitele start-up-uri pana in prezent gazduite intr-o maniera imprastiata, fie in sanul companiei Renault, fie la RCI, divizia anexa dedicata finantarii grupului.

Intitulata M.A.I. se opune denumirii MaaS (mobility as a service), un concept foarte la moda si care defineste agregatorii specializati in special in intermedierea serviciilor de mobilitate. Aici, Renault vine cu o cu totul si cu totul alta abordare. Grupul estimeaza ca a avut deja un anumit numar de expertize in materie de mobilitati insa vrea ca de acum inainte sa treaca la o faza industriala. Renalut M.A.I. se va concentra pe trei meserii : activitatile de carsharing, dezvoltarea unor tehnici algoritmice care vizeaza mobilitatea si exploatarea marcilor albe in cadrul unor parteneriate cu colectivitati sau companii mai mari.

Deja noua filiala Renault dispune de fundamente solide. La Madrid, cu ajutorul Zity, Renault a facut o treaba foarte buna in ceea ce priveste serviciul de carsharing. O experienta pe care vrea sa o repete odata cu Moov’in Paris. Renault exploateaza peste 7000 de Zoe in domeniul carsharing si isi revendica locul 1 in Europa.

Insa, Renault estimeaza ca va miza in special pe tehnologii, asul lui Renault din maneca. Cu Karhoo, un star-up britanic achizitionat in 2017 de catre RCI Banque, Arnaud Molinie, estimeaza ca are o strategie excelenta, o oferta strategica. Karhoo permite armonizarea ofertelor de taxi din lumea intreaga cu ajutorul unei aplicatii unice. Astfel, aceasta aplicatie agregheaza in jur de 2 milioane de vehicule si taxiuri in aproximativ 1500 de orase din intreaga lume.

Vezi si:  Masini si fotbal

Un capital deschis. Astfel, Renault M.A.I. va reuni astfl diverse start-up-uri, majoritatea provenind din achizitii. Societatea ar putea astfel sa fie mai determinata in ceea ce priveste noile achizitii si dotarea noilor modele cu noile tehnologii. Ceea ce este sigur este ca noua entitate anticipeaza importante nevoi financiare si nu exclude sa isi deschida capitalul spre noi parteneri, inclusiv industriali.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *