Noul R5 electric se afla deja pe drumurile din Europa

Noul R5 electric se afla deja pe drumurile din Europa

Primele modele de Renault 5 electrice sunt asamblate la Technocentre, centrul de inginerie al Grupului Renault. Iar micul R5 cu emisii zero este deja pe sosele!

In 2021, in cadrul proiectului Renaulution, constructorul auto francez a prezentat un mic R5 electric deosebit de atractiv. Destinat sa sarbatoreasca cea de-a 50-a aniversare a acestei masini de oras istorice (si sa inlocuiasca Renault ZOE), acest mic Renault 5 electric ar trebui sa ajunga la dealeri in 2024.  Astazi, Renault a confirmat ca a dezvoltat o serie de prototipuri care se apropie foarte mult de viitorul model de serie din punct de vedere al designului.

Renault 5 electric: primele prototipuri sunt deja pe sosea!

Prototipurile dezvoltate de Renault vor parcurge, bineinteles, drumurile din Europa, sub camuflaj bineinteles, pentru a face ultimele ajustari ale modelului. Se vor cauta lacunele si racordurile in modulele de caroserie si in piesele furnizate de furnizori, precum si testarea software-ului, a conectorilor si a componentelor electronice.

Pentru a marca aceasta ocazie, producatorul a dezvaluit o serie de imagini noi ale prototipului sau, care pare a fi deosebit de fidel concept-car-ului prezentat in urma cu doi ani. Unii vor fi incantati sa vada unele dintre trasaturile caracteristice micului R5 de atunci, in special dimensiunile sale foarte compacte, care ar trebui sa aiba mai putin de 4 metri.

Insusi seful Renault, Luca de Meo, a facut anuntul pe reteaua LinkedIn, explicand ca a avut ocazia sa conduca micul R5 electric pe un circuit din Normandia. El promite “o manevrabilitate excelenta, cuplul puternic tipic vehiculelor electrice si interiorul unei adevarate “masini de locuit”, confortabila si foarte tehnologizata”. Si adauga: “Va pregatim si cateva surprize in plus”.

Vezi si:  5 modificari exterioare pe care i le poti aduce masinii, pentru o imbunatatire estetica

In timp ce prototipurile acestui viitor R5 electric sunt asamblate la Technocentre Renault din regiunea pariziana, versiunea de serie va fi dezvoltata la uzina din Douai. Va trebui sa mai asteptam putin pentru a afla tot ce trebuie sa stim despre aceasta viitoare vedeta a pietei electrice, inclusiv despre motorizarile si gama de baterii, dar si despre pretul sau, care ar trebui sa se situeze in jurul valorii de 25.000 de euro.

Renault a anuntat recent un nou model, SUV-ul Rafale, care ar trebui sa intruchipeze “un nou suflu pentru varful de gama al francezilor”. In ceea ce priveste modelul electric R5, ca si restul catalogului cu emisii zero, vehiculul va beneficia de un sound design exclusivist realizat de… Jean-Michel Jarre. Da, asa este!

Sursa: https://www.presse-citron.net/la-nouvelle-r5-electrique-sillonne-deja-les-routes-deurope/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *