Volkswagen: berlina noua (ID7), baterie noua, motor nou

Volkswagen: berlina noua (ID7), baterie noua, motor nou

Se anunta lucruri mari cu privire la primul sedan electric de la Volkswagen. ID7 va trebui sa satisfaca trei continente si sa garanteze o autonomie de 700 de kilometri.

Stilul sau nu lasa loc de indoiala. La Paris, in cadrul unui eveniment simultan cu China si Statele Unite, jurnalistii din intreaga lume au putut descoperi noul Volkswagen ID7, un sedan 100% electric care va fi comercializat pe trei continente.

Cand masina si-a ridicat valul, am vazut linii simple, conventionale, care vor atrage atat piata chineza, cat si pe cea americana si, in acelasi timp, se vor integra in gama electrica a marcii germane din Europa. Nu degeaba CEO-ul Volkswagen, Thomas Schäfer, se afla in China in momentul anuntului, si nu la Berlin, unde se aflau restul echipelor sale.

In timpul prezentarii berlinei la Paris, Xavier Chardon (foto), presedintele Consiliului de Administratie al Volkswagen Group Franta, a profitat de ocazie pentru a expune ambitiile marcii pentru noul ID7: atingerea a 80 % din vanzarile de masini electrice la nivel mondial pana in 2030.

Oferirea unei autonomii suficiente a fost o conditie sine qua non, in conditiile in care mai multe dintre modelele sale, printre care ID3, au fost lansate cu autonomii initiale care abia daca ofereau mai mult de 350 de kilometri in conditii reale. In mod normal, echipat cu aceeasi baterie (77 kWh), ID7 ar trebui sa ofere o autonomie cu 100 de kilometri mai mare decat ID4.

Baterie de 86 kWh pentru a ajunge la 700 km

Programul acestei noi mari masini electrice de la Volkswagen include si prezentarea unui nou motor (APP550 cu 286 CP) si a unei noi baterii de 86 kWh. Acest nou bagaj tehnic a permis marcii sa anunte in cadrul conferintei sale o autonomie de peste 700 de kilometri. Sedanul ID7 este primul model al marcii care va fi echipat cu aceasta.

Vezi si:  Descopera istoria semnelor de circulatie

Acestea fiind spuse, va trebui sa mai asteptam cateva luni pana cand il vom vedea in dealeri. Mai intai va fi oferita o versiune cu o specificatie tehnica mai traditionala de 77 kWh si o autonomie teoretica de 615 kilometri (dar aceasta va folosi noul motor).

Cu cateva zile inainte de anuntarea noului Volkswagen ID7, marca a mentionat cateva informatii despre dezvoltarea noului sau motor si despre sosirea noii sale baterii.

“Intrucat spatiul disponibil pentru montarea grupului motopropulsor ramane neschimbat, a trebuit sa dezvoltam un nou motor care sa ofere imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste performanta si eficienta, respectand aceleasi constrangeri fizice, in special in ceea ce priveste spatiul”, a explicat Karsten Bennewitz, seful departamentului de motoare si sisteme electrice din cadrul departamentului de dezvoltare tehnica al Volkswagen.

Sursa: https://www.presse-citron.net/volkswagen-nouvelle-berline-id7-nouvelle-batterie-nouveau-moteur/

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *