Porsche vrea sa o “zdrobeasca” pe Tesla cu un Taycan si mai puternic

Porsche vrea sa o “zdrobeasca” pe Tesla cu un Taycan si mai puternic

Porche si Tesla isi doresc cu ardoare titlul de cea mai rapida masina electrica din lume. Iar Porsche pare sa fie gata de orice pentru a ajunge acolo.

In anul 2035, se pare ca va fi imposibil sa se mai vanda masini pe benzina in Europa. Aceasta decizie istorica UE impune constructorilor de masini sa se pregateasca inca pe de acum si sa inceapa sa comercializeze masini electrice, cea mai buna solutie pentru a inlocui masinile pe benzina.

Insa, nu toate mărcile si-au inceput tranzitia in acelasi timp si unele chiar au un avans destul de important in ceea ce priveste concurenta. In cap de lista gasim unele nume emblematice precum Porsche, dar si marci recente care s-au specializat in masinile electrice precum Tesla.

Cele doua firme se bat de altfel, pe acelasi segment al masinilor electrice luxoase si sportive. Noua versiune de Porsche Taycan vrea sa bata orice concurenta mai ales marca Tesla.

Pentru prima data in istoria masinilor electrice, va avea trei motoare. Un model pe moment ipotetic, care insa va aparea pe piata in urmatoarele luni.

Ideea este, inainte de toate de a concura cu Tesla pe un singur teren, pe circuitul de la Nurburgring. Pista din Germania a fost mereu o referinta in ceea ce priveste rapiditatea unei masini. Chiar daca Taycan a castigat in anul 2019, recordul sau a fost batut de Tesla Model S Plaid.

Dar, cu versiunea sa cu trei motoare, Porsche vrea sa doboare impresionantul record de 7 h 35: 579, un record absolut al pistei.

Masina Taycan S ar putea servi pentru unele teste pentru Porsche, dar si pentru grupul Volskwagen in ansamblul sau. Daca instalarea unui al treilea motor ofera performante mult mai bune, atunci si alte masini vor avea dreptul la el.

Vezi si:  Pasi de urmat pentru cei care doresc sa gaseasca cel mai ieftin RCA

Sursa: phonandroid.com

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *