Pareri despre iPhone 12 mini: unic in genul sau

iPhone 12 mini este in sfarsit disponibil. Acest iPhone in format compact, cerut de fani de mai multi ani, este in sfarsit o realitate. Se ridica insa la inaltimea asteptarilor? Va spunem noi in cele ce urmeaza.

Anul acesta, iPhone lanseaza patru iPhone 12. Pe langa modelul standard, compania americana isi declina smartphone-ul in versiunile Pro, Pro Max si, pentru prima data, mini.

De ce un iPhone mini? Deoarece mijloacele tehnice ne permit acum acest lucru, ne permit sa avem un telefon din gama premium in format compact. Apple raspunde astfel cererii utilizatorilor, nostalgicilor dupa modelele 4,5, 5S sau SE.
Pret si data lansarii. iPhone 12 mini este disponibil la pretul de 809 euro in versiune de 64MB. Versiunea de 128 MB este propusa la pretul de 859 euro, cea de 256 la pretul de 979 euro. La fel ca iPhone 12, aceasta versiune mini se declina in cinci culori: negru, alb, albastru, verde si RED.

Design. iPhone 12 mini beneficiaza de acelasi design ca si iPhone 12, aceleasi finisaje, aceeasi dispunere a butoanelor, totul este identic in afara de dimensiune. Diagonala ecranului este de 5,4 inchi. Nu toti utilizatorii vor aprecia aceasta varianta de iPhone 12 mini. Cei care au avut pana in prezent telefoane cu diagonale mari risca sa nu se simta in largul lor folosind acest model. Folosirea tastaturii se dovedeste a fi putin cam complicata la inceput.

Bretonul ocupa o mare parte din suprafata. Insa, pentru cei care au avut mereu un smartphone compact, acest telefon este o reala binecuvantare.

Ecran si audio. Anul acesta, Apple abandoneaza definitiv ecranul LCD. Drept urmare, iPhone 12 mini este echipat cu un ecran OLED Super Retina Full HD+. Dispune de un negru intens si contraste excelente. Singurul repros pentru ecran: Apple se multumeste aici cu o rata de refresh de 60Hz, destul de departe de standardele din 2020.

Difuzoarele sunt stereo, calitatea sunetului este una buna, nu extraordinara. In absenta mufei jack de 3,5mm va trebui sa folosesti un adaptor Lightning sau sa optezi pentru accesorii fara fir.

Performante si interfata. La fel ca restul familiei, iPhone 12 beneficiaza de procesorul A14 bionic. Dispune de 4 GB RAM. Foloseste iOS 14. Aceasta noua versiune oferita de Apple se distinge prin integrarea unor widgets modulabile. iOS este eficient, rapid, fluid si extrem de bine optimizat.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *