Cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania

Cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania

Romania este nu numai o tara cu o istorie bogata ci si o tara cu un patrimoniu bogat si peisaje bucolice variate. Este, in egala masura bogata in experiente de trait. Totul intr-o atmosfera vie, primitoare si inspiranta. De la eleganta oraselor din Transilvania la apele binefacatoare din statiunea termala Baile Herculane, regiunea pitoreasca din Maramures, iata o lista cu cele mai frumoase locuri de descoperit in Romania.

Bran, castelul lui Dracula. Cine spune Romania, spune Dracula…cu toate acestea, personajul contelui Vlad Dracula iese drept din imaginatia romancierului irlandez Bram Stoker. Insa, acesta din urma s-a inspirat de la credintele populare romane din regiunea Transilvania de unde eroul vampir este originar. Dupa caderea lui Ceausescu, legenda contelui Dracula s-a reintors in locul sau de inspiratie si s-a instalat in castelul Bran. Cocotata pe o colina din sudul Transilvaniei, aceasta fortareata dateaza din secolul 13 si a fost poreclita castelul lui Dracula.

Manastirea Bucovina. Romania este cunoscuta si pentru frumusetea manastirilor sale, pentru cele din Moldova si Bucovina in special. Construite incepand cu secolul 15, arhitectura acestora este inspirata din epoca bizantina. Unele, printre care fermecatoare manastire Moldavita, arboreaza picturi murale exterioare si interioare, veritabile opere de arta.

Ape termale si istorie la Baile Herculane. Aici avem, pe valea Cernei, cea mai frumoasa statiune termala de pe continent, declara imparatul Franz Joseph si sotul lui Sissi, in timpul primei sale vizite la Baile Herculane, in 1852. Aceasta statiune este ideala pentru o cura termala de cateva zile. De la crearea sa, in timpul romanilor, este inca in activitate deoarece apele sale sulfuroase, sodice, oligo-minerale sunt curative.

Vezi si:  Stii care sunt cele mai pitoresti satucuri din tara noastra?

Eleganta boema la Sibiu. In inima Transilvaniei, orasul medieval Sibiu este o veritabila bijuterie. Este vizitat in special pentru arhitectura sa art-nouveau, pentru vechiul sau oras medieval, bisericile sale. Este in egala masura un oras cultural. Brahms, Strauss si Liszt, cu totii au concertat aici in secolul 19. Datorita numeroaselor festivaluri de rock, opera sau jazz, orasul nu si-a pierdut trecutul artistic, chiar din contra. In interiorul ruinelor din Sibiiu domneste o atmosfera boema si creativa care te va inspira cu siguranta.

Delta Dunarii cu vaporul. Frumoasa Dunare se varsa in Marea Neagra formand o delta fascinanta, un paradis natural clasat in patrimoniul natural UNESCO. Delta adaposteste peste 300 de specii de pasari, 40 de specii de pesti, paduri primitive si…multi tantari vara. Pe apa, la bordul unei barci de pescar, Delta de descopera si se traieste.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *