Oare ce s-ar intampla daca o intreaga tara ar deveni subit vegetariana?

Oare ce s-ar intampla daca o intreaga tara ar deveni subit vegetariana?

Nu mai este un secret pentru nimeni- daca vei manca mai putina carne, vei trai mai mult, dar intreaga planeta se va bucura doar de efecte pozitive, in acelasi timp. Iata de ce consecintele unei tari vegetariene in intregime poate sa depaseasca cu mult domeniul alimentar.

Daca stii cumva ceva sau foarte putin cultura alimentara din Argentina, stii cu siguranta ca aici, carnea de vita ocupa un loc foarte important. Poate ca la noi cu carnea de porc..nu numai ca aceasta carne de vita troneaza in toate meniurile de aici, ci face parte integranta din cultura. Din acest motiv, studiile recente facute de catre Institutul de Promovare al Carnii sunt putin cam bulversante- sase argentinieni din zece sunt tentati de catre vegetarianism. O astfel de cifra ar putea sa fie impresionanta in orice alta tara, dar nu in Argentina unde carnea de vita este regina. Este un rezultat pur si simplu fenomenal.

Acest lucru ma face sa ma gandesc la urmatoarele- oare ce s-ar intampla daca o tara ar deveni in mod subit vegetariana? Iata care ar fi in mare concluziile.

Populatia ar fi mai sanatoasa. Un meniu alimentar bazat in mare parte pe plante ne-ar ajuta cu siguranta sa fim mai sanatosi. Cei care sunt vegetarieni, au in general, un nivel mai scazut de colesterol, dar si de grasimi saturate.

Impactul pozitiv asupra mediului ar fi enorm. Daca o tara intreaga ar alege sa fie vegetariana intr-o zi, cu siguranta ca impactul asupra mediului ar fi enorm. Studiile facute in anul 2018 de catre Universitatea din Oxford a ajuns la concluzia ca o alimentatie pe baza de vegetale poate sa reduca cu pana la 73% emisiile de carbon care sunt atribuite sectorului alimentar.

Vezi si:  Ai auzit de sindromul Superwoman?

Muncitorii ar deveni mai productivi. Daca mai putine persoane vor lipsi mai putin de la munca deoarece nu se vor mai imbolnavi atat de mult, atunci cu siguranta ca va creste productivitatea globala. Un regim vegetarian sanatos contine mai multe fructe si legume cu un aport de vitamine si de antioxidanti si elemente fito-chimice, avand un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.

Sarbatorile vor fi celebrate cu siguranta altfel. Deci se va schimba in mod radical si practicile religioase ale unei tari. Deci va trebui sa se renunte la porc sau la curcan, la oua de Paste, la carnati, la caltabosi sau la micii pe care ii savuram la sarbatori.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *