Minunatiile subterane de explorat din lumea intreaga

Minunatiile subterane de explorat din lumea intreaga

Oare ce minunatii sau comori se ascund sub picioarele noastre? Sute de comori arhitecturale sunt ascunse sub pamant si nu asteapta decat sa fie descoperite de catre turisti. Locuri minunate de explorat macat o data in viata.

Grotele Waitomo, Noua –Zeelenda. Grotele Waitomo ofera un specatcol unic aici. Peretii si tavanul sau sunt iluminate de mii si mii de licurici in nuante de albastru. Aceasta grota a carei bioluminiscenta ne duce cu gandul la Calea Lactee, se poate vizita cu vaporul.

Grota de gheata Eisriesenwelt, Austria. Aflata in inima masivului Tennen din Austria, aceasta este cea mai mare grota de gheata din lume. Aceasta cavitate inghetata de 42 de kilometri este cea care iti va permite sa observi coloane de gheata, cascade de gheata si pereti inghetati.

Grota Son doong, Vietnam.deschisa publicului doar din anul 2013, aceasta grota este cea mai mare din lume. O pestera imensa care ar putea adaposti un zgarie-nori de 40 de raje fara probleme.

Catacombele din Paris, Franta. Aici vei gasi cel mai mare osuar din lume. De la sfarsitul secolului 18, osemintele a milioane de parizieni au fost transferate aici in cimitirele din oras. Catacombele de aici se afla la aproximativ 20 de metri sub pamant.

Mina de sare Wieliczka, Polonia. Aceasta mina de sare, exploatata, aproape 700 de ani a fost sculptata si sapata in maruntaiele pamantului de peste 12 generatii de mineri. Inscrisa in lista Unesco inca din anul 1978, aceasta a devenit un adevarat oras subteran. Aici se tin in mod regulat diverse manifestari culturale.

Raul subteran Punkva, Republica Ceha. Cu cei 30 de km ai sai, acest rau subteran este cel mai mare curs de apa subterana din Republica Ceha. Navigand pe apele sale linistite veti putea observa si domul Masaryk, descris una din cele mai mari minunatii ale lumii subterane.

Vezi si:  Mamaia sau de ce sa-ti faci concediul pe litoralul romanesc in 2018?

Orasul subteran Derinkyu, Turcia. O biserica, o scoala si chiar o inchisoare se pot regasi aici in acest oras subteran. O structura extrem de impresionanta, sculptata in roca vulcanica, un labirint trogloditic care poate primi pana la 20 000 de persoane intre peretii sai.

Metroul din Stockholm, Suedia. Aici veti putea descoperi o adevarata galerie subterana. 90 din cele 110 statii ale sale au fost decorate de catre artisti. Caverne gigantice, pereti decorati extrem de originali, sau paduri intinse pe kilometri intregi, operele expuse aici te vor incanta cu siguranta si vor face asteptarea mai usoara.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *