Dietele periculoase pe care sa nu le tii daca vrei sa fii cat mai sanatos

Atunci cand vine vorba despre diete miraculoase sau regimuri care promit marea cu sarea, trebuie sa fii foarte atent sau atenta. Nu exista o dieta miraculoasa care sa te faca sa slabesti fara efort si unele metode sunt chiar extrem de periculoase.

Iata deci care sunt dietele periculoase pe care sa nu le incerci sub nicio forma.

Oboseala, carente, un sentiment de esec… ai mare grija la dietele in tendinte sau foarte laudate care sunt sustinute de un discurs pseudo-stiintific si care promit marea cu sarea. Unele regimuri au consecinte foarte nefaste asupra organismului nostru.

Dietele sau regimurile „monomaniace”. Se numesc „regimul cu ananas”, cu „supa de varza”, „regimul roz”, „alb”, etc. Nu prea conteaza numele lor. Important este ca cer consumarea unui singur aliment. Sunt eficiente, Da, pe termen scurt, dar pe termen lung pot dezechilibra profund organismul cauzand carente.

Dieta hidrica sau postul. Dupa cum o indica si numele sau, este vorba depsre o dieta pe baza de apa, de supe si de ceaiuri. Cu siguranta ca organismul va reusi sa elimine toxinele, dar acest regim te va priva de glucide, de lipde si de proteine. Organismul va deveni mult mai slabit si va apela la rezervele sale de proteine pentru a produce mai multa energie.

Metoda „low carb”. Este vorba despre un regim slab in glucide pe care adeptii sai il mai numesc Atkins, Scarsdale sau Miami. Propune un regim bogat in proteine si in grasimi. Glucidele sunt interzise, precum si ceaiul, cafeaua sau alcoolul. Slabirea este rapida in cel putin sase luni dar un an mai tarziu se revine la greutatea initiala sau chiar se pun mai multe kilograme in plus.

La nivel emotional, se poate remarca si aparitia unor stari de angoasa din cauza lipsei de magneziu. Dar si de constipatie din cauza lipsei de fibre.

Cura cu proteine in plicuri. Un substitut interesant pentru mese din timp in timp, dar nu mai mult. Nu se recomanda deci sa se tina timp de mai multe saptamani din cauza monotoniei sau a saturatiei printre altele.

Si daca nu vei bea macar 1,5 litri sau 2 litri de apa pe zi, concentratia de acid uric din sange va creste din cauza excesului de proteine, formandu-se cristale si acumulandu-se toxine. Magneziul va fi si el eliminat prin urina ceea ce va duce la stari de oboseala, emotivitate si crampe.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *