De ce alegem sa ne casatorim?

In aceste vremuri, in care mariajul a devenit un lucru facultativ, foarte multa lume alege totusi sa faca acest lucru si sa spuna « DA ». Este oare vorba despre o convingere, o nevoie sau despre o tentativa de a face pa plac familiei sau de a se supune regulilor societatii?

Intrebarea este deci una foarte simpla- de ce alegem sa ne casatorim?

In ultimul deceniu mai ales, am putut observa ca in Occident, caracterul obligatoriu al casatoriei a trecut pe plan secund. Este perfect normal deci in zilele noastre sa traiesti in cuplu fara sa trebuiasca sa mai treci si pe la altar. Si totusi, in ciuda acestor lucruri, alegem sa ne casatorim.

Deci daca nu este obligatoriu de ce alegem sa ne casatorim?

Este adevarat ca daca trecem pe la starea civila, relatia ajunge sa aiba si un cadru juridic. Nu este obligatoriu sa ne casatorim pentru a ne iubi, dar este un lucru necesar daca vrem sa ne angajam pentru viitor.

Iubirea este unul din motivele principale pentru care alegem sa ne casatorim. Nu ar trebui sa fie insa singurul sau unicul motiv pentru care facem asta.  Chiar daca este cel mai autentic si mai frumos motiv.

Foarte multe persoane aleg sa se casatoreasca dupa o relatie de lunga durata. Dar exista alte persoane care o fac pentru presiunea sociala sau ca vor sa aiba parte de cel mai grandios eveniment. Sau cele care vor sa faca copii intr-un cadru legal.

Dar alegem sa ne casatorim pentru ca suntem dispusi sa garantam persoanei de langa noi si chiar noua  insine o anumita stabilitate, pentru ca putem vedea un drum impreuna in viata sau sa vizualizam viitorul impreuna.

Bineinteles ca alegem sa ne casatorim din iubire si ca avem cele mai frumoase planuri de viitor. Si pentru ca realizam ca vom avea mereu o persoana pe care sa contam langa noi. In plus, este cea care ne va ajuta sa fim cei mai buni si sa dam mereu tot ce e mai bun din noi.

Dar pentru toate acestea ar trebui sa ne asiguram de faptul ca suntem siguri de ceea ce vrem sa facem. Fara presiune, fara « asa e la moda », sau fara anumite reguli impuse de societate sau de religie. Doar tu si persoana de langa contati. Doar asa puteti fi sigur de faptul ca veti fi fericiti pentru totdeauna.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *