Porsche Boxster Bergspyder – un prototip unic, niciodata prezentat

Porsche Boxster Bergspyder – un prototip unic, niciodata prezentat

Numele sau reprezinta un omagiu pentru Porsche 909 Bergspyder de la sfarsitul anilor ’90. Uneorii, constructorii dezvolta intern vehicule care nu vad niciodata lumina zilei. Acest lucru este valabil si in cazul lui Porsche Boxster Bergspyder, care a fost dezvoltat in mare secret in urma cu cativa ani. In 2015 constructorul german a cerut echipelor sale sa conceapa o masina la fel de lejera, bazata pe conceptul Porsche Boxster 981. In caietul de sarcini s-a cerut ca aceasta masina sa aiba un look radical si ca fisa sa tehnica sa beneficieze de un raport putere/greutate exceptional.

Inginerii de la Porsche s-au straduit din greu sa conceapa aceasta masina monoloc. Pentru a-i reduce intr-un mod drastic greutatea, plafonul a fost suprimat, locul pentru pasager dar si manerele de la portiere. Forma acestui vehicul ne duce cu gandul la un supercar italian, care a trecut la stadiul de productie (in serie limitata) care a fost prezentat la Mondialul de la Paris din 2018 – Ferrari Monza SP1.

Interiorul lui Porsche Boxster Bergspyder era facut din carbon si din simili piele. Tabelul de bord a fost regandit si primeste numeroase elemente inspirate de la Porsche 918 Spyder. In ciuda spatiului restrans, Porsche precizeaza faptul ca aceasta realizare dispune de un compartiment pentru bagaje pentru ca soferul sa isi poata puna casca spre exemplu sau orice altceva isi doreste.

Dupa toate aceste eforturi depuse, greutatea acestui Porsche Bergspyder a scazut la 1099 kg. Este animat de un motor boxer de 3,8 litri, asemeni modelului Cayman GT4. Acesta din urma livreaza aproximativ 393 CP. Cat despre raportul putere/greutate – una din cele mai fundamentale probleme – aceasta este de 2,8 kg/cal putere. Pentru a ajunge de la 0 la 100km/h, Boxster Bergspyder are nevoie de putin mai mult de patru secunde, insa cu toate acestea viteza maxima nu a fost inca indicata.

Vezi si:  Tot ce trebuie sa stii despre scoala de soferi

Dupa ce acest prototip a fost terminat, Porsche s-a lovit de un obstacol, nu stia daca va putea sa comercializeze acest model pe principalele piete. Se pare ca acest raspuns a fost unul negativ si constructorul din Stuttgart a decis sa nu mai continue cu acest proiect, sa nu il lanseze.

Drept urmare, Porsche Boxter Bergspyder reprezinta un prototip orfan care va fi dezvaluit publicului pentru prima data anul acesta, in timpul cursei de la Gaisberg.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *