Care este cea mai puternica motocoasa, motocositoare?

Care este cea mai puternica motocoasa, motocositoare?

care-este-cea-mai-puternica-motocoasa-motocositoareMasinariile cu motor care sunt proiectate pentru taierea vegetatiei de pe terenuri sau din gradini au devenit din ce in ce mai solicitate in Romania.
Aceste dispozitive au devenit, mai nou, de nelipsit din gospodaria oamenilor care locuiesc la curte, mai ales in sezonul in care vegetatia abunda.

Aceste masinarii: motocoase, motocositoare, masina de tunsa iarba sunt formate dintr-un motor care propulseaza cutitele de taiere, o tija cu manere si alte detalii, ce reprezinta mijloace de taiere sau rupere a buruienelor. Motorul unei moticositoare, motocoase, poate fi alimentat prin electricitate ori combustibil. Un motor putrnic va avea nevoie intotdeauna de alimentare cu benzina. De aceea motocositoarele si motocoasele pe benzina sunt cele mai puternice.

Usurinta, manevrabilitatea si accesibilitatea – acestea sunt avantajele motocoaselor care ii obliga practic pe proprietarii de case de la tara sau pe detinatorii de cabane sa faca o alegere in avantajul lor.

Astazi, multi producatori ofera modele cu functionalitati diferite si la diferite preturi. Cu toate acestea, cei care doresc sa cumpere o motocositoare se gandesc ca aceasta sa aiba puterea necesara, sa faca fata, iar acest lucru este evident.

Anume de puterea motorului depinde performanta: cu cat este mai puternic motorul, cu atat mai mult combustibil consuma. Cu toate acestea, multi prefera in continuare anume motocositoarea cu un astfel de motor, chiar daca este mai costisitor, in schimb permite procesarea unei suprafete mai mari intr-un timp mai scurt.

Si pentru a face alegerea corecta , merita sa fie luata in consideratie atat clasificarea motocoaselor, cat si modelele cele mai populare si de inalta calitate.

Vezi si:  Obtinerea unei autorizatii de constructie in 5 pasi simpli

Clasificarea motocositoarelor dupa puterea motorului

Modelele moderne de motocoase, motocositoare sunt impartite in trei grupe:

  • < 1 cai putere (sau 450-600 W) – modelele cele mai putin eficiente, cu o putere a motorului mai mica-pentru lucru mai simplu, cum ar fi pastrarea gazonului in stare ordonata, taierea ierbii subtiri in clumbe s.a.m.d.
  • 1-2 cai putere sau 600-1200 W – anume asa putere au motoarele profesionale si calitative ale motocoaselor.acestea sunt folosite pentru cositul ierbii pe terenuri cu suprafete mari, cu un volum mai mare de lucru.
  • 2 cai putere si mai mult ori de la 1,2 KW – motocoase, motocosioare cu putere mare, ideale pentru cosirea ierbii mari si a buruienelor inalte.

Desigur, masinariile de cosit iarba din toate cele trei grupuri au pret semnificativ diferit. De aceea, este foarte important sa alegeti acel model al carui performante corespund exact cerintelor dumneavoastra.

Motocositoarele pe benzina sunt cele mai populare.acestea atrag prin eficienta si usurinta de utilizare. Printre acestea putem evidentia urmatoarele poptiuni:

Honda UMK-435 – model japonez cu un nivel mediu de putere. Printre avantaje se numara- latimea impresionanta a benzii cosite(44 cm), un sistem antivibrational, protectie impotriva activarii accidentale.

Husqvarna 128 R – model suedez cu o putere de1,1 CP. Pornire usoara, capacitatea ajustata a rezervorului.

Stihl FS55 – cel mai vestit si respectat model de adevaratii cunoscatori. Printre avantajele sale se numara: puterea buna (1CP), latimea benzii cosite (38cm), greutate redusa si durabilitate.

La alegerea motocositoarei nu va concentati doar pe puterea motorului.

Greutatea, ergonomia, nivelul de vibratie, costul – toti acesti factori joaca de asemenea un rol foarte important. La fel, este necesar sa evaluati confortul si functionalitatea motocositoarei, iar apoi, daca va permite bugetul, sa faceti alegerea dorita.

Vezi si:  Cele mai frecvente erori pe care le faci atunci cand prepari cafea

Bafta in achizitii!

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *