Care sunt caracteristicile psihologice ale unei persoane practice?

Care sunt caracteristicile psihologice ale unei persoane practice?

Daca esti o persoana practica vei reusi sa realizezi multe lucruri in viata. Descopera in cele ce urmeaza care sunt principalele trasaturi de caracter ale unei persoane practice.

O persoana practica nu este idealista

Principala trasatura de caracter a persoanei practice este aceea ca nu este idealista. Din contra, realismul si materialismul reprezinta filozofia sa de viata. Deoarece idealismul este ceva dincolo de realitate, nu poate fi adoptat de cei care pretind ca sunt persone practice. Oricine adopta o atitudine practica isi dezvolta actiunile si ideile in functie de realitate. Este punctul sau de plecare care ii permite sa actioneze in mod eficient, functional si precis.

Tot ce tine de lumea materiala nu o intereseaza. Experienta ii guverneaza deciziile.

O persoana practica are incredere in ea

O persoana practica are in general incredre in propriile forte. Drept urmare, toate deciziile sale sunt orientate spre succes. Datorita unei stime de sine ridicate, reuseste sa isi dezvolte increderea in sine pentru a miza pe propriile sale idei si opinii. Stima de sine se manifesta in diferite feluri. Iata cateva exemple:

– O persoana practica este constienta de defctele si calitatile sale;
– Este mandra de rezultatele sale personale;
– Este capabila sa se motiveze;
– Actiunile sale nu depind de parerea celorlalti;

O persoana practica este organizata

Am spus deja ca practicitatea se manifesta in functionalitate. O persoana practica este, drept urmare, eficienta. De aceea, organizarea reprezinta una din principalele sale trasaturi. Una din modalitatile prin care aceasta trasatura se manifesta este prin modul in care isi gestioneaza timpul. O persoana practica stie cum sa isi gestioneze si sa isi organizeze timpul.

Vezi si:  Streets of Philadelphia…..

Unei persoane practice nu ii este teama sa isi asume riscuri

O persoana practica tine intotdeauna cont de realitate. Drept urmare, nu ii este teama sa isi asume riscuri, atunci cand realitatea cere acest lucru. Asta nu inseamna ca risca tot timpul insa ca pulsul nu i se accelereaza atunci cand trebuie sa ia o decizie rapida. Bineinteles, inainte de a lua o decizie importanta analizeaza argumentele Pro si Contra pentru a se asigura ca ia cea mai buna decizie cu putinta.

Aceasta decizie poate fi contrara idealurilor sale insa corespunde cel mai bine situatiei de fata, motiv pentru care nu va ezita sa le ia. O persoana practica este deci un leader excelent, un excelent sustinator pentru ceilalti, in perioade de criza sau intr-o situatie de maxima urgenta. Te poti baza pe ea in orice situatie.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *