Ai auzit de sindromul Superwoman?

Ai auzit de sindromul Superwoman?

Sindromul Superwoman afecteaza orice femeie care isi doreste sa faca totul fara sa ceara ajutor. De-a lungul timpului provoaca unele sentimente precum frustrare, deceptie si stres. Cum poate fi combatut acest sindrom ? Descopera in cele ce urmeaza.

Ai auzit vorbindu-se de sindromul Superwoman ? Este vorba despre acele femei care au un rol demn de wonder girl, care sunt capabile sa efectueze o mie de sarcini fara sa dea vreun semn de oboseala.

La fel ca si complexul Superman, femeile Superwoman actioneaza ca si cum toata lumea din jurul lor ar fi incompetenta, doar ele sunt cele mai bune si cele mai eficiente. Cu alte cuvinte, se considera singurele capabile de a efectua unele sarcini. Aceste femei sunt cel mai adesea extrem de exigente cu ele insele si actioneaza asemeni unor super –eroi. Sunt puternice, lasa impresia ca sunt invincibile si ca au forta de a lupta cu tot si cu toate.

Insa trebuie sa precizam faptul ca acest sindrom poate provoca o epuizare emotionala deoarece aceste asociat unor factori de stres dupa cum arata unele studii. Drept urmare, atunci cand femeia nu mai poate face fata, primul lucru resimtit este culpabilitatea, oboseala cronica si ganduri negre printre altele.

Cum sunt femeile care sufera de sindromul Superwoman ?

Femeile care sufera de sindromul Superwoman prezinta unele caracateristici. In realitate, acestea :

  • isi asuma toate sarcinile si munca in echipa nu este deloc pe placul lor ;
  • nu deleaga niciodata responsabilitatile. In schimb, sunt mandre de realizarile lor ;
  • nu cer niciodata ajutorul, chiar si in cele mai grele momente ;
  • au un ego deosebit de puternic ;
  • sunt in general femei mandre care nu cer niciodata ajutorul nimanui, care nu arata niciodata semne de slabiciune;
  • accepta toate sarcinile care le sunt desemnate la locul de munca chiar daca sunt in pragul epuizarii sau in pragul unei crize emotionale ;
  • sunt de parere ca daca cer ajutorul sau sprijnul cuiva vor fi considerate slabe si incapabile ;
Vezi si:  Care au fost cele mai bune seriale ale anului pana in prezent

Intr-o anumita masura poate fi destul de avantajos sa fii Superwoman – daca femeia se simte puternica si super inteligenta, daca se simte increzatoare in ea si este motivata. Dezavantajele acestui sindrom sunt urmatoarele – femeia are impresia ca energia a fost epuizata, mai ales la sfarsitul zilei, risca sa se simta abandonata si poate simti frustrare deoarece atentia este concentrata asupra altor lucruri.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *