Invatarea virtuala: avantaje si dezavantaje

Invatarea virtuala: avantaje si dezavantaje

Dezvoltarea telecomunicarii si dispozitivelor electronice a stabilit o noua modalitate de invatare: cea virtuala. In cele din urma ne vom opri asupra avantajelor si dezavantajelor invatatului virtual.

Nu mai este un secret pentru nimeni acest lucru: progresul tehnologic a fost extrem de rapid in ultimele decenii. Un lucru care a facilitat accesul la informatie si a permis dezvoltarea unor noi modalitati de invatare. Una din ele este invatarea virtuala.

Aceasta forma de invatare ofera numeroase beneficii. Insa ofera si cateva dezavantaje. Daca vreti sa le cunoasteti le-am expus in cele ce urmeaza.

Accesibilitate. Unul din cele mai mari avantaje ale invatatului virtual este posibilitatea de a studia din orice loc al lumii, in orice moment al zilei. Important este sa ai acces la computer si la Internet. Datorita acestui fapt iti pot organiza timpul. Este extrem de utila pentru persoanele care au o agenda incarcata.

Castig de timp. Dat fiind faptul ca poti studia de oriunde si oricand, nu vei mai pierde timp cu deplasatul in locul in care se organizeaza cursurile. Drept urmare, timpul pierdut in transportul public, in aglomeratie este exclus. Chiar daca nu crezi acest lucru, evitand aceste situatii vei reusi sa economisesti timp pretios.

Costuri reduse. Asta nu inseamna ca pretul formatiunilor virtuale este mai scazut decat ale celor care necesita prezenta fizica. Aceste costuri depind in general de mai multi factori. Aceasta modalitate de studiu nu necesita plata cazarii. Este un lucru valabil pentru studentii care locuiesc mai departe de institutia academica la care invata. Invatamantul virtual ofera in general materiale de invatare in format digital si de descarca gratuit. Un lucru care reduce iar costurile.

Vezi si:  Ai o persoana toxica in viata ta? Iata care sunt semnele

Ritm de studiu personalizat. Pe langa ca tii faci orarul asa cum iti doresti, poti invata in propriul ritm. Invatamantul virtual iti permite sa recuperezi materia pierduta, sa inveti in ritmul tau. Daca nu ai timp suficient sa termini un curs il poti pune pe pauza dupa care poti relua studiul putin mai taraziu.

Implica mai multa disciplina. Acest aspect reprezinta un inconvenient pentru persoanele mai putin disciplinate si inconstante. Chiar daca invatatul virtual reprezinta o oportunitate in ceea ce priveste dezvoltarea autonomiei, nu este intodeauna o sarcina facila. Este nevoie de o vointa de fier si de eforturi sustinute pentru a avea o buna organizare.

Este important ca studentii sa posede competente in privinta invatarii autonome. Or, adesea din urma sunt cele care lipsesc de cele mai multe ori.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *