Cum ingrijim lentilele progresive

image001Sunteți fericiții posesori ai unor ochelari cu lentile progresive. V-ați și obișnuit cu ei și încep să vă placă din ce în ce mai mult. Lentilele vă ajută să vedeți în mai multe situații când vederea dumneavoastră are nevoie de ajutor (departe, la citit, la calculator).Poate aveți și lentile fotocromatice (lentile heliomate), vă scutesc de disconfortul de a avea mai multe perechi de ochelari.

Lentilele progresive sunt prețioase, ele au acumulat multă cercetare în proiectarea și execuția lor, multă bătaie de cap din partea dumneavoastră să le obțineti, fără să mai menționăm faptul că au si costat destul.

Dacă nu vi s-a explicat, este momentul să aflați cum trebuie să le îngrijiți ca să vă bucurați de ele pentru cât mai multă vreme. Dacă sunteți utilizator vechi, vă invităm doar să vă verificați cunoștințele.

Aveți aici câteva sfaturi:

  1. Stergeți lentilele numai cu un șervetel special de microfibră. In mod normal, primiți unul împreună cu ochelarii sau puteți cumpara de la magazinele de specialitate. Puneți-l la îndemână și folosiți-l de ori câte ori aveți nevoie să înlăturați murdăria de pe lentile. Ar fi bine ca, din când în când, să spălati ochelarii cu apă călduță și săpun, să suflati apa de pe lentile și să îi ștergeți cu șervețelul de microfibră. Nu folosiți nici o altă țesătură, nu le stergeți nici cu servețelul, nici cu tricoul, praful este inevitabil și veți produce cu siguranță zgârieturi fine care vor afecta în timp suprafața lentilei.
  2. Cand nu folosiți ochelarii, țineți-i într-un etui special, poate chiar dintr-un material dur. Vor fi feriți și de căzături, și de posibilitatea să fie zgâriați de alte obiecte puse deasupra și de pericolul de a se așeza cineva pe ei.
  3. Ochelarii cu lentile progresive nu trebuie sub nici un motiv ținuți la temperaturi extreme. Materialul lentilelor și cel al stratului de acoperire se dilată diferit și vor fi produse microfisuri în acesta din urma. Cu timpul, încercand să îi stergeți, stratul de acoperire se va exfolia.  Deci, nu lasați ochelarii cu lentile progresive în mașina cand e foarte cald sau foarte frig. De asemenea, tratamentul antireflex se distruge la temperaturi mai mari de 60 de grade. De exemplu, evitati sa deschideti cuptorul cand este încins și dumneavoastră purtați ochelarii cu lentilele progresive sau nu folosiți uscătorul de păr pus pe temperatură mare.
  4. La piscina, menajați-vă ochelarii cu lentile progresive, nu intrați în apă cu ei. Clorul afectează stratul de acoperire al acestora. Purtați niste ochelari obișnuiți, fără tratamente speciale sau niște ochelari speciali de înot cu dioptrii.

Numai respectând aceste reguli, protejându-i cu grijă, folosindu-i cu atenție, veți putea avea alaturi timp îndelungat ochelarii dumneavoastra cu lentile progresive. Altfel, chiar dacă presupunem că nu se vor sparge, lentilele vor căpăta un aspect mătuit, din ce în ce mai opac. Dincolo de aspectul neîngrijit care nu poate fi nici el neglijat, mai grav va fi că nu veți mai vedea la fel de bine cu ei și își vor pierde utilitatea.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *