4 efecte negative ale utilizarii unui smartphone pe care probabil nu le cunosti

In zilele noastre, nu cred ca exista persoana care sa nu aiba un telefon mobil. Chiar si copiii au. Si sunt din ce in ce mai multi. Si totusi, multe persoane nu sunt deloc constiente cu privire la riscurile sau efectele negative legate de utilizarea, uneori excesiva a telefonului mobil.

Pe masura ce anii trec, telefoanele devin din ce in ce mai indispensabile si din ce in ce mai performante, ca si cum am avea un laptop mereu la indemana. Si chiar daca au multe elemente pozitive care ne usureaza viata de zi cu zi, acestea au si efecte negative, poate la care nu ne gandim.

Un smartphone te poate face sa te procrastinezi. Atunci cand lucram sau cand invatam, oare unde se afla telefonul nostru mobil? Cu siguranta ca e in apropiere de noi, in cazul in care cineva ne suna, ne trimite un mesaj sau un e-mail. Un lucru deloc sanatos, dupa parerea mea.

Este un lucru care nu te lasa sa te concentrezi si te face sa fii atent mereu la orice intrerupere ce ar putea sa apara. Acest lucru nu te lasa deloc sa profiti de timpul prezent. Si intre ceea ce vedem si ceea ce primim, suntem distrasi de o retea sociala. Si lasam pe mai tarziu ce am putea rezolva azi si ce este cu adevarat important.

Nu te lasa sa profiti nici de momentele prezente. Un lucru foarte important, deoarece de fiecare data cand mergem in calatorie sau petrecem cele mai frumoase momente vrem sa le imortalizam. Si lucrurile merg si mai departe- dorim sa le punem pe retelele sociale pentru a primi cat mai multe like-uri. Atat de important este? Trebuie sa neglijam un moment atat de important? Nu ar mai trebui sa vedem sau sa experimentam lucrurile prin intermediul unui ecran.

Telefonul mobil prezinta riscuri pentru starea noastra de bine. Din ce in ce mai multe accidente din cauza unor live-uri pe Facebook…accidente mai grave sau mai usoare..ar trebui sa ne dea de gandit asta. Nu ar trebui sa ne punem propria viata sau sanatate in pericol sau a celor din jur din cauza unui obiect.

Telefonul mobil are efecte negative si asupra relatiilor sociale. Vedem din ce in ce mai multa lume in oras, care in loc sa vorbeasca, butoneaza de zor telefoanele. Foarte trist. De ce oamenii ies in oras sa manance, daca nu isi vorbesc deloc? Telefonul mobil ne poate face sa ratam o multime de momente minunate.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *