Care sunt cele mai uzuale tipuri de geam termopan?

Care sunt cele mai uzuale tipuri de geam termopan?

tipuri-de-geam-termopanGeamul termopan este prezent pe aproape toate suprafetele vitrate din Romania, fiind cea mai eficienta solutie de pe piata, atat din punct de vedere al izolarii fonice, cat si din punct de vedere al izolarii termice. Partea buna este ca acest geam reuseste sa ofere o multime de alte avantaje:

  • Are un pret scazut. Un calculator sticla geam termopan dezvaluie costuri similare cu cele ale sticlei normale. In plus, tamplaria PVC este chiar mai ieftina decat tamplaria normala, din lemn.
  • Nu necesita cine stie ce intretinere. Ferestrele termopan sunt foarte rezistente si nu au nevoie de intretinere. Foarte rar este nevoie de reparatii geam termopan iar atunci interventiile sunt minore.
  • Costurile pentru piese reparatii termopane sunt mici. Atunci cand este nevoie de reparatii, costurile pieselor sunt destul de scazute.

Care sunt cele mai uzuale tipuri de geam folosite pentru ferestrele termopan?

Nu toate geamurile sunt la fel. Este adevarat ca toate sunt obtinute prin aceeasi tehnologie, adica prin sigilarea a doua foi de geam care sunt separate de o bagheta distantier si intre care se adauga un mediu gazos, insa conform celor de la reparatiitermopane-pvc.ro, aceste foi de geam pot sa difere foarte mult in functie de o multime de criterii.

Cele mai uzuale tipuri de geam termopan sunt:

  • Termopanul clar+ Low-e, de 24 mm. Este varianta cea mai folosita, pentru care se foloseste gaz Argon. Are o grosime de 23 mm si este extrem de economic si eficient. Practic, este cea mai buna solutie in momentul in care se doreste o pierdere cat mai mica a caldurii dinspre interior spre exterior.
  • Termopanul Solar 4S+ Clar, 24 mm. Cu o grosime tot de 24 de mm, acest termopan are avantajul controlului solar. Calitatile geamului low-e sunt pastrate, insa prezinta o protectie mult mai buna impotriva razelor solare de la exterior catre interior. Cei care doresc sa elimine efectul de sera din locuinte pot sa opteze cu incredere pentru aceasta varianta de termopan.
  • Termopan Clar+ Clar, 24 mm. Cu aceeasi grosime si fara dotari importante din punct de vedere al protectiei termice sau izolarii fonice, este o solutie de buget care poate sa fie perfecta in zonele fara temperaturi extreme.
Vezi si:  Rent a Car Buzau: Descopera Confortul si Flexibilitatea Calatoriei Tale

De asemenea, cei care isi doresc mai multa intimitate pot opta pentru geamuri termopan fumurii sau pentru variante cu reflexie de tip bronz. Geamurile mate sunt si ele foarte populare, mai ales pentru incaperile unde este nevoie de o foarte mare intimitate.

Cum se alege corect geamul termopan?

Alegerea geamului trebuie sa se faca in functie de recomandarile specialistilor. Acestia vor sti cu exactitate care sunt variantele cele mai eficiente si mai economice de geam si vor putea lua decizia corecta.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *