Trebuie sau nu trebuie sa urmarim actualitatile pentru a fi fericiti?

La inceputul nebuniei cu Coronavirus, care se pare ca inca mai dureaza, unii dintre noi am petrecut mai mult timp in fata ecranelor sau televizoarelor. Iar cifrele cu cei infectati cu nou Covid-19 cresteau in mod alarmant.

Unii dintre noi nu au petrecut asa mult timp in fata ecranelor sau telefoanelor pentru a incerca sa inteleaga ce se intampla totusi, cum ne poate afecta pandemia pe noi si pe cei dragi, daca trebuie sa purtam masca in viata de zi cu zi sau daca este rezonabil sa ne vizitam in fiecare zi bunicii sau parintii mai bolnavi. Sau la ce riscuri ne supunem daca petrecem timp afara facand sport. Insa din pacate, mijloacele mass-media nu prea au raspuns concret la aceste nelamuriri sau intrebari. Dar multi dintre noi au continuat sa petreaca ore intreg in fata mijloacelor de informare, care erau totusi, o sursa de stres. Chiar unica sursa de stres.

Apoi a devenit extrem de plauzibila urmatoarea afirmatie- actualitatea este pentru creier, ceea ce zaharul este pentru corp. Trebuie deci sa se evite cu orice pret acele „breaking news”, sau stiri socante care sunt un condens de informatii scurte, in doar cateva propozitii sau fraze si care doar ne informeaza sau ne sperie cu privire la un anumit eveniment care a avut loc undeva in lume.

Sunt formate scurte care ne capteaza atentia care ne fac sa ne socam, sa intram in panica sau sa ne stresam.

Trebuie insa sa alegem formaturile potrivite, care sunt stiri sau articole lungo, care pe langa faptul ca prezinta asa cum trebuie lucrurile, le mai si explica. E relateaza si derularea evenimentelor si care sunt factorii care i-au generat. Nu trebuie deci doar sa fim la curent cu lucrurile, ci sa intelegem in acelasi timp care sunt factorii ce le-au declansat.

Trebuie sa te intrebi urmatoarele lucruri- intelegi mai bine lumea dupa ce ai citit sau asculta actualitatile? Cu siguranta ca nu… it permit acestea sa iei decizii mai bune in viata ta? Din nou, nu.

Este de ajuns daca urmaresti o sursa singura, una buna si atat. Nu ai nevoie de mai mult. Trebuie sa ai impresia doar ca inca esti conectata cu lumea din jur, ca esti la curent cu tot ce se intampla, fara sa trebuiasca insa sa faci fata avalansei de infromatii care vin de peste tot. Este o maniera rezonabila de a consuma actualitatea si de a ramane fercit, fara sa se ajunga la un stres cronic.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *