Irlanda, ultimul bastion al medievalului

Irlanda, ultimul bastion al medievalului

Irlanda… adevaratul tãrâm al frumusetii si al libertãþii. Când vine vorba de Irlanda, gândul ne duce automat la spiriduºi, bere, peisaje ce ar tãia rãsuflarea pânã ºi zeilor, ºi nu în ultimul timp, la castelele strãvechi irlandeze, ultimul bastion viu al medievalului în Europa.

De ce ultimul? Ei bine, Irlanda e printre puþinele þãri din lume cu o aºa bogatã densitate de castele, castele ce încã trãiesc, ºi care atrag o mulþime de vizitatori anual. Bineînþeles, castelele au fost recondiþionate, sunt folosite acum drept hoteluri, ºi reprezintã puncte de atracþie importante pe harta Irlandei.

Trebuie sã ºtiþi cã în jurul fiecãrui castel se învârte o poveste legatã de câte o fantomã, astfel încât interesul turiºtilor este unul aflat intr-un crescendo perpetuu. Dar bineînþeles, nu doar fantomele atrag turiºtii, ci si activitãþile adiacente unei vieþi la castel. Practic, vizitatorii pot lua lecþii de scrimã, de vânãtoare, pot juca golf, ba chiar pot lua parte la balurile cu temã medievalã, baluri ce se organizeazã în mai toate stagiunile.

Unul dintre cele mai cunoscute castele e Castelul Lelsie. Cu o vechime de peste 450 de ani, el cuprinde acum peste 20 de dormitoare luxoase(decorate în stil nobil), dar si o salã de baluri unde se pot organiza nunþi, precum si alte evenimente.

Un alt castel, pe numele lui Cabra Castle, se afla in centrul Irlandei, la 50 de kilometri distanþã de Ardee. El aparþine neamului O’Reilly, familie nobilã a cãrei rãdãcini dateazã de mai bine de 500 de ani. De altfel, primii membri ai familiei O’Reilly sunt si cei care au construit castelul.

Vezi si:  Descopera Roma

Înainte de a trece mai departe, trebuie sã menþionãm cã preþul unui sejur la castelele de mai sus, precum si la majoritatea castelelor celtice, este undeva intre 200 si 600 de euro de persoanã, preþ acceptabil pentru toatã lumea, asta daca þinem cont de faptul ca turiºtilor le sunt oferite toate facilitãþile de care au nevoie, precum si alte activitãþi nobile ce sunt incluse în program.

Castelul Ballyna Gowan dateazã de mai bine de 500 de ani ºi pare sã reziste in continuare fãrã nicio problemã. Chiar dacã a fost abandonat in anii 1950, el este in prezent folosit ca destinaþie de lux pentru toþi cei ce sunt în cãutarea unui loc în care sã poatã trãi în spiritul medieval; asta deoarece camerele dormitoarelor Ballyna Gowan sunt din piatrã, paturile sunt acoperite cu blãnuri, pereþii decoraþi cu flinte ºi sãbii, etc. ªi ca în cazul tuturor castelelor irlandeze, ºi în jurul acestuia se învârt câteva poveºti cu fantome.

ªi dacã v-am stârnit interesul, atunci e bine sã mai ºtiþi despre Irlanda cã e o þarã extrem de frumoasã, a cãrei peisaje abia aºteaptã sã fie descoperite de cãtre oricine e gata sã-i viziteze pãmanturile. Cât despre oameni, ei sunt mândri (asa cum o spun ºi legendele), dar gata sã vã sarã mereu în ajutor. Aºadar, Irlanda, ºi mai ales castelele irlandeze, reprezintã o destinaþie care chiar nu trebuie ratatã.

PS: Stim ca Irlanda e departe. Tocmai de aceea va trebuie niste bilete de avion ieftine. Feel free to get ‘em!

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *