CFR baga trenuri directe catre Istanbul, Salonic si Sofia

CFR baga trenuri directe catre Istanbul, Salonic si Sofia

neydamnSezonul cald este foarte aproape, asa ca ar fi bine sa ne gandim deja unde sa mergem in vacanta de vara si sa incepem sa organizam calatoria, daca vrem sa mai prindem locuri la preturi accesibile acolo unde ne dorim. Multi dintre romani prefera destinatiile de vacanta in apropiere de Romania ca sa parcurga distante mai mici, iar Turcia, Grecia si Bulgaria se afla printre favoritele acestora mai ales pe timpul verii, deoarece aici gasesc plaje intinse, iar apa marii este prietenoasa cu toti cei ce se arunca in ea.

CFR incurajeaza romanii sa viziteze tarile vecine, asa ca le propune acestora trenuri directe spre Istanbul, Salonic si Sofia. Pentru mai multe informatii, aplicatia online mersul trenurilor va sta la dispozitie cu toate detaliile despre programul si rutele de circulatie ale trenurilor. La fel ca anul trecut, trenurile directe dinspre Bucuresti spre cele trei destinatii de vacanta si retur vor circula doar in timpul sezonului cald, in perioada iunie-octombrie.

Cei care sunt curiosi de cultura turca si vor sa mearga cu trenul pe meleagurile turcesti au la dispozitie trenul care pleaca la 12:45 din Bucuresti. Dupa o calatorie lunga, vor ajunge a doua zi dimineata la 7.40 in localitatea Halkali, care se afla la o ora de Instanbul, Din Halkali, aveti asigurat transportul auto pana la Instanbul cu un autobuz care pleaca la ora 8.00. Pentru drumul de intoarcere, un microbuz care pleaca la ora 20.00 va aduce de asemenea din Instanbul in Halkali, de unde aveti la 21.40 trenul care va readuce la Bucuresti. Un bilet dus, in vagon cuseta cu 4 locuri in cabina costa in jur de 54 de euro, insa pretul este influentat de cursul valutar.

Vezi si:  Care este cel mai bantuit hotel in care poti petrece noaptea de Halloween?

In timp ce trenul spre Turcia circula zilnic, cei care doresc sa mearga in Salonic, Grecia sunt mai putin norocosi deoarece trenul spre aceasta destinatie circula o data pe saptamana. Trenul pleaca vinerea din Bucuresti la ora 12.45 si ajunge la Salonic sambata dimineata, la ora 6.30. Pentru intoarcere, trenul pleaca din Salonic duminica la ora 23.10 si ajunge la Bucuresti luni, la ora 19.00. Pretul unui bilet variaza intre 45 si 62 de euro, in functie de tipul vagonului.

La fel ca spre Turcia, si trenul spre Sofia circula zilnic. Acesta pleaca din Bucuresti la 12.45 si ajunge la destinatie la 22.30. Retur, trenul pleaca din Sofia la 9.20 si ajunge la Bucuresti la ora 19.00. O calatorie dus costa in jur de 30 de euro.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *