Opera Regala din Londra

Opera Regala din Londra

 

Opera Regala din Londra sau Royal Opera House pentru a pastra titulatura oficiala, este fara doar si poate una dintre cele mai importante atractii turistice ale capitalei Regatului Unit.

Dincolo de apartenenta la un stil muzical rafinat, Opera Regala este un monument cultural si arhitectural in toata splendoarea. Prima interpretare a avut loc in 1735 pe o piesa a celebrului compozitor Handel, insa in istoria Operei londoneze au existat si momente mai putin dorite.

Opera Regala a fost distrusa complet in urma unui incendiu devastator in 1856, fiind apoi reconstruita din temelii.

Dupa aproape un secol de eforturi colective institutia a fost din nou redeschisa publicului, culmea, cu piesa Adormita. Alte renovari si modernizari au avut loc in anii 60, iar in prezent Opera Regala din Londra este una dintre cele mai mari din lume. Poate doar cea din Sydney sa fie mai mare si mai spectaculoasa. Actuala cladire a Operei este in realitate a treia construita de-a lungul anilor, dupa ce primele doua au fost nimicite de incendii.

La interior se gasesc numeroase sali de balet, opera, opereta si teatru. Pe langa toate acestea se adauga diferite spatii destinate petrecerii timpului intre spectacole. Restaurantul Amfiteatrului sau Restaurantul Paul Hamlyn sunt doar doua dintre locurile in care se pot degusta specialitati din gastronomia locala si nu numai.

La spectacole sunt asteptati nu doar localnici, dar si straini ajunsi cu munca in UK sau turisti, preturile la Opera Regala din Londra variind intre 30 si 135 de lire sterline.

Pentru cei mai putin familiarizati cu Londra, Opera Regala este amplasata intre James Street ºi Bow Street chiar langa statia de metrou Covent Garden.

Vezi si:  Hoteluri ieftine in Bucuresti: ce alegem?

In 2011 Opera Regala din Londra in colaborare cu Opera Nationala din Bucuresti a oferit in premiera un spectacol transmis in direct in varianta High Definition. Este vorba de opera Faust in lucrarea lui Charles Gounod.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *