Unde este mormantul lui Vlad Tepes?

Unde este mormantul lui Vlad Tepes?

Vlad Tepes este unul dintre personajele cele mai controversate din istoria Romaniei. Multi il numesc tiran, multi iau in calcul doar latura romantico-justitiara a fostului voievod. In cei cativa ani de domnie (a avut de fapt 3 domnii in 1448, 1456-1462 ?i 1476), conducatorul roman a reusit sa ramana in istorie pentru metodele crude de pedeapsa impotriva hotilor si a inamicilor proprii.

Numele sau de Tepes provine, de altfel, de la pedeapsa cea mai crunta dintre toate, anume trasul in teapa, metoda pe care a folosit-o impotriva boierilor din Targoviste, cat si pentru toti cei care comiteau nelegiuri foarte mari.

In ultima domnie, cea din 1476, a sfarsit asasinat. El a fost decapitat, iar izvoarele istorice vorbesc despre faptul ca trupul ar fi fost ingropat, iar capul ar fi fost trimis sultanului Imperiului Otoman, ca dovada a mortii sale. NU SE STIE CU EXACTITATE UNDE ESTE MORMANTUL LUI VLAD TEPES, cu toate ca exista teorii care spun ca ar fi ingropat ba la manastirea Snagov, ba la manastirea Comana, cea construita de Vlad Tepes insasi.

Vlad Tepes este astazi portretizat ca fiind un adevarat erou al neamului. Mai toate productiile cinematografice portretizeaza un domnitor demn, drept, dar crud, curajos, care nu se sfieste sa ia masuri dure in numele tarii.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *