Facebook Protect: daca nu il activezi, contul tau va fi blocat

Facebook Protect: daca nu il activezi, contul tau va fi blocat

Utilizatorii care decid sa nu activeze acest sistem de protectie din contul lor nu vor mai avea acces la reteaua sociala.

Mai ai la dispozitie 15 zile pentru a activa Facebook Protect. Unii utilizatori de Facebook au primit deja acest mesaj in momentul in care au incercat sa se conecteze la contul lor. Pentru moment, cei care trebuie sa faca acest lucru sunt persoanale care au multi prieteni in lista, persoane precum politicieni, jurnalisti, vedete sau activisti, insa nu numai.

Facebook Protect reprezinta un dispozitiv de intarire a securitatii conturilor de Facebook, conturi susceptibile de a fi vizate de atacuri informatice. Daca persoanele care primesc acest mesaj nu actioneaza, nu fac nimic in acest sens, nu isi vor mai putea accesa contul de Facebook. Insa, nu trebuie sa intri in panica, este de ajuns sa activezi Facebook Protect pentru a regasi accesul la contul tau. Este vorba deci despre o obligatie nu despre o simpla optiune instaurata de catre reteaua sociala a lui Mark Zuckerberg.

O dubla autentificare

Concret, activarea optiunii Facebook Protect este extrem de simpla: va trebui sa te conectezi in doua etape, adica este vorba despre un sistem de dubla autentificare clasic. Utilizatorii care aveau deja activata aceasta dubla autentificare in trecut nu vor avea nimic de facut in acest caz, vor avea doar de dat click pe Finish, odata ce programul a detectat faptul ca sistemul este deja implementat.

Dispozitivul Facebook Protect este in teste inca din 2018 si are ca scop intarirea securitatii conturilor utilizatorilor. Implementata in mod oficial in Statele Unite ale Americii inca din 2020, acest sistem se intinde deja in peste 50 de tari.

Vezi si:  Facebook A Lansat Un Serviciu Similar Yahoo Messenger

Cine va fi obligat sa activeze Facebook Protect?

Nimeni nu isi doreste sa ii fie piratat contul de Facebook, mai ales persoanele publice deoarece acest lucru poate cauza o mutime de probleme. De aceea, Meta intentioneaza sa faca Facebook Protect obligatorie si dubla sa autentificare pentru unii utilizatori.

Facebook a explicat intr-un articol de blog ca acest dispozitiv este implementat in special pentru persoanele susceptibile de a fi tinta unor persoane rauvoitoare. Spre exemplu, persoanele care apara drepturile omului, responsabili guvernamentali sau jurnalisti.

Drept urmare, este un prim pas pentru intarirea securitatii conturilor de Facebook al uneor persoane. Va fi oare aceasta dubla autentificare obligatorie pentru toti in viitorul apropiat? Nu ne-ar mira daca asa va fi. Vom vedea in viitorul apropiat.

Sursa: https://www.20minutes.fr/high-tech/3204815-20211224-facebook-protect-si-activez-compte-bloque

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *