De ce sedinta foto a cuplului Zelensky pentru „Vogue” ii face pe oameni sa strambe din nas?

De ce sedinta foto a cuplului Zelensky pentru „Vogue” ii face pe oameni sa strambe din nas?

Legendarul fotograf Annie Leibovitz a imortalizat cuplul prezidential ucrainean, Volodymyr Zelensky si sotia sa Olena Zelenska. Dar, aceasta sedinta foto pentru revista de moda „Vogue” nu este deloc simpla, este uluitoare.

Este un eveniment care face sa reactioneze multa lume: urmatorul numar special al revistei Vogue, care va aparea in octombrie, ii cinsteste pe Volodymyr Zelensky si pe sotia sa Olena Zelenska cuplu prezidential ucrainean. In program: un interviu, dar si o filmare oferita in iulie la Kiev de o legenda a fotografiei, marea Annie Leibovitz.

Daca insa fotografiile presedintelui ucrainean si ale sotiei sale starnesc curiozitatea, acestea au starnit in egala masura o mare nedumerire si pe retelele de socializare. Si din motive intemeiate. Conform acestor cadre de o calitate estetica incontestabila, vedem cuplul prezidential imbratisandu-se teatral, pe Olena Zelenska pozand mandra cu soldatii ucraineni, situatia dramatica a razboiului din Ucraina „stilizata”, in special prin decorurile si ipostazele melancolice ale Primei Doamne.

Multi utilizatori de internet au criticat o forma de „glamourizare” a razboiului.

O sedinta foto „glamour” care nu are cum sa fie trecuta cu vederea

Criticile abunda deci in aceasta directie. „Asa ca razboiul face furori in Ucraina si ei fac sedinte foto pentru o revista de moda? Frumos”, „Literal, ce este? O sedinta foto pentru o revista de moda si lux? Putin ciudat”, „Subiectul este important, bine, dar fotografii stilizate despre razboi? Chiar?”, au comentat cititorii sub una dintre publicatiile Instagram ale celebrei reviste.

In timp ce unii internauti lauda calitatea grafica a fotografiilor si emotia pe care o pot emana, altii indica natura nepotrivita a unei astfel de sedinte foto intr-un context atat de dramatic si tensionat.

Vezi si:  Care sunt caracteristicile psihologice ale unei persoane practice?

„Este vorba de romantizarea razboiului”, „Cuplul care pozeaza intr-o zona de razboi, asta nu mi se potriveste…”, „O sedinta de moda intr-o zona de razboi?”, „Este o gluma?”, putem citi in special, in acest titlu.

Dar, aceasta controversa marturiseste dificultatea de a gasi tonul potrivit atunci cand vine vorba de constientizarea unui conflict prin intermediul imaginilor.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *