Care sunt secretele pentru a construi o relatie afectiva sanatoasa?

Care sunt secretele pentru a construi o relatie afectiva sanatoasa?

Numeroase cupluri au invatat sa traiasca impreuna intr-o maniera armonioasa si pozitiva. Si chiar daca acest lucru poate parea o utopie, este posibil sa traiti o viata afectiva sanatoasa si fericita. Este de ajuns daca dai dovada de putina empatie.

Care este deci secretul unei vieti afective sanatoase?

Poate ca si tu traiesti o relatie amoroasa stabila si satisfacatoare. Daca da, atunci stii care sunt “stalpii” care o sustin si ca acestia sunt eforturi zilnice.

Ascultarea, respectul si comunicarea. Oare cine nu comunica cu partenerul? Dar a dialoga nu este acelasi lucru cu a comunica. Daca nu exista o comunicare deschisa, daca gandurile si nevoile nu pot sa fie exprimate cu voce tare atunci frustrarea isi poate face aparitia.

O relatie afectiva sanatoasa implica o investitie zi de zi. Sa iubesti inseamna sa lupti in fiecare zi, sa cresti, sa te dezvolti in cuplu in fiecare zi. Nu neglija deci atentiile, mangaierile, cinele romantice la lumina lumanarii sau escapadele romantice.

Libertatea. Atunci cand ai o relatie de iubire, asta nu inseamna ca trebuie sa tai aripile partenerului si ca nu il lasi sa se dezvolte armonios.

Deci o relatie nu inseamna ca iti abandonezi prietenii sau profesia. Daca esti fericita si ai o imagine buna despre tine, poti sa aduci aceasta stabilitate emotionala persoanei pe care o iubesti.

In acelasi timp, trebuie sa iti iubesti partenerul, dar trebuie si sa ii acorzi libertate. Doua universuri se pot forma pe aceeasi planeta intima si familiara.

Valorizarea. Numeroase sunt persoanele care fac greseala de a actiona mereu in functie de nevoile lor. Este un risc destul de mare, care pana la urma poate afecta relatia de cuplu. Acest tip de egoism este destul de des intalnit in relatiile toxice unde cel mai adesea, participantii sunt izolati intr-un mic colt emotional extrem de instabil.

Vezi si:  Pauza- idee buna sau nu pentru a salva un cuplu?

Trebuie sa valorizezi mereu cealalta persoana, sa ii asculti opiniile si sa stabiliti uneori pacturi. Daca te vei gandi doar la propria persoana, pana la urma, legatura afectiva va ajunge sa se estompeze.

Adevarata iubire nu se produce in viata de zi cu zi. Veritabila iubire este cea care se naste din respect, din afectiune. Si nu este un lucru usor de gasit. Atunci cand te conectezi cu adevarat cu o persoana trebuie sa te bati pentru a mentine ceea ce va uneste. Dar, cand rutina isi face aparitia, trebuie sa ai mare curaj pentru a face mici gesturi care sa va schimbe viata de zi cu zi.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *