Secrete pentru fotografii de nunta stiute doar de adevaratii profesionisti in domeniu

fotograf de nuntaSe spune ca nuntile pot fi adevarate cosmaruri. Bine, acesta nu este in mod obligatoriu un fapt adevarat; o nunta are potentialul de a fi una dintre cele mai glorioase festivitati pe care oamenii le pot trai vreodata, evenimente care celebreaza dragostea si prietenia, dar realizarea unei armonii perfecte intre toate elementele care converg in planificarea uniunii mirilor poate fi o sarcina extenuanta.

In final cea mai mare provocare, pe langa faptul ca se cheltuie o multime de bani, este faptul ca oamenii se bazeaza pe toate rudele si prietenii care trebuie sa gaseasca un numitor comun pentru a petrece impreuna in acelasi loc si pentru a se intretine unii cu altii aproape o zi intreaga.

Si toti vor avea pareri diferite despre cum ar trebui organizata petrecerea, ofera opinii, laude sau critici pentru fiecare detaliu, de la rochia miresei pana la marca de sampanie servita la nunta.

Si ca de obicei, cand vine vorba despre opinii personale, oamenii tind sa devina destul de combativi – mai ales in ceea ce priveste ce tip de fotografii de nunta este cel mai frumos si cel mai potrivit.

Exista unele opinii care avertizeaza ca trebuie alocat un buget mai mare pentru fotograful de nunta decat pentru rochia de mireasa, ca un bun fotograf poate face si o rochie ieftina sa arate bine, dar ca invers este imposibil. Exista si alte opinii, prea putin realiste, potrivit carora un fotograf profesionist din Londra, recunoscut in intreaga Europa, poate fi inlocuit cu usurinta de oricine poate folosi un telefon mobil.

Oricum s-ar pune problema, este un fapt cert ca abordarea corecta se bazeaza pe alti factori decat pe opiniile rudelor si ale prietenilor.

Fara indoiala, pentru una dintre cele mai importante zile din existenta, este recomandat sa se aleaga un fotograf profesionist de nunta pentru a surprinde momentul. Este vorba de un eveniment care se presupune ca va fi unic. Dar cine este fotograful de nunta cel mai potrivit? Si cum poate fi el gasit?

Am elaborat materialul de fata impreuna cu fotograful profesionist de nunti Claudiu, care isi ajuta clientii sa navigheze in “campul minat” al gasirii celei mai potrivite persoane pentru a face fotografiile de nunta si care ne-a furnizat informatii pe care doar adevaratii cunoscatori le detin.

Asadar l-am intrebat pe Claudiu cum putem afla daca cineva este un bun fotograf, iar raspunsul a fost extrem de clar:

“Elementele care il fac pe un fotograf “bun” pentru nunti sunt destul de subiective, asa ca as spune ca baza este formata de asteptarile fiecarei persoane in parte. Pentru a gasi un fotograf bun trebuie sa va acordati timp ca sa examinati site-urile web ale fotografilor, galeriile complete si daca totul este coerent, atunci ati pus mana pe lozul castigator. De asemenea, trebuie sa comunicati: prin e-mail, vorbiti la telefon, intalniti-va cu fotograful ori de cate ori este posibil. Este la fel de important sa existe o comunicare excelenta pentru a-i aprecia portofoliul si a stabili impreuna o serie de amanunte asupra a ceea ce doriti de la el.”

In privinta deciderii stilului de fotografie de nunta dorit, Claudiu este foarte clar.

“Exista o mare varietate de stiluri diferite de fotografie de nunta, fie ca este vorba de diferente in compozitie, ton sau lumina. Daca fotograful poate transforma nunta intr-un fotoreportaj, daca stie sa faca fotografii de moda sau unele care sa aiba simtul umorului, de exemplu. Fiecare fotograf are un mod unic, propriu de a lucra in fiecare zi, un alt mod cand lucreaza sub presiune. De aceea fiecare set de fotografii va fi intotdeauna unic si va aduce ceva nou din punct de vedere stilistic, elemente distinctive pentru fiecare nunta in parte.”

Claudiu le recomanda viitorilor miri sa isi urmeze instinctul in ceea ce ii atrage initial, pentru ca fiecare fotograf are propriul mod de a transpune in imagini momentele speciale ale unei nunti.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *