Vanzarile de masini au scazut in China

Vanzarile de masini au scazut in China

Vanzarile de masini au scazut in ChinaEpidemia de coronavirus influenteaza chiar si sectorul auto. Vanzarile de masini in China au scazut cu 80%. Toyota a raportat o scadere de 70% a vanzarilor in aceasta perioada.

Mai mult de atat Asociatia Constructorilor de Automobile din China a publicat un raport cu privire la vanzarile de masini in luna februarie. Datele din acest raport arata ca vanzarile de masini noi au scazut considerabil. Mai exact, vanzarile acestori masini au scazut cu 80%.

Chinezii au cumparat doar 296.400 de masini noi in luna februarie in comparatie cu totalul de 1.482.000 de masini inregistrat in anul 2019 luna februarie.

   Cat de ingrijoratoare este aceasta scadere in domeniul auto

Ei bina, CPCA mentioneaza ca vanazarile de masini au scazut puternic in prima parte a lunii februarie din cauza faptului ca showroom-urile s-au inchis in urma epidemie cu coronavirus.  Dar, pe masura ce showroom-urile s-au redeschis vanzarile au crescut usor usor  “Dealerii au revenit gradual la muncă în primele trei luni ale lunii februarie, însă traficul este foarte scăzut”, a mentionat CPCA intr-un comunicat de presa.

Mai mult decat atat CPCA sustine ca vanzarile din domeniul auto din luna februarie vor fi cele mai mici din cursul acestui an. Acestea vor creste incepand cu luna martie dupa care cresterea va continua.

Toyota, brand-ul japonez este unul dintre cei mai mari producatori auto. Vanzarile masinilor Toyota a scazut pe piata chineza cu 70% pe parcursul lunii februarie. Era normal ca aceasta scadere sa se produca dat fiind faptul ca epidemia de coronavirus a afectat China in toate domeniile. Faptul ca oamenii au stat in carantina a afectat mai mult decat s-au asteptat productia dar si vanzarile.

Vezi si:  Supermasinile de la Salonul Auto de la Geneva 2019

Aceasta scadere drastica va afecta China pe parcursul intregului an, chiar daca vanzarile au inceput acum sa creasca tot nu se pot compara cu anul 2019 in aceasta perioada.

Se pare totusi ca vanzarile auto in China au inceput sa scada de acum doi ani dar nu in aceasta masura, pentru mai multe detalii click aici.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *