Stii care sunt cele mai pitoresti satucuri din tara noastra?

Stii care sunt cele mai pitoresti satucuri din tara noastra?

Ai impresia ca ai vizitat tot in tara noastra minunata si ca nu mai poti gasi deloc satucuri autentice, unde modernitatea si tehnologia inca nu au ajuns? Locuri departe inca de turismul de masa, unde taranii inca traiesc ca altadata, unde traditiile sunt inca vii si intacte? Ei bine, nu e chiar asa. Inca mai poti descoperi satucuri minunate, pitoresti si autentice.

Care sunt satucurile pe care trebuie sa le descoperi neaparat?

Biertan. Un satuc exceptional, cocotat pe o colina, cu adevarat superb, construit in jurul unei biserici fortificate, vechi de 500 de ani. Biertan este un satuc fondat de artizanii din Nuremberg si Viena, protejat de 3 pereti fortificati, cu turnuri si cu bastioane. La fel ca si in cazul satucurilor tipic saxone, vechile casute sunt plasate in jurul pietei centrale, care este dominata de o biserica impozanta.

Aici te vei putea plimba pe cele mai fermecatoare stradute, vechi de peste 100 de ani si vei putea admira vechile arcade medievale. In acelasi timp, vei putea admira fatadele vechi, de inspiratie baroca. Aflat la 80 de km fata de Sibiu, Biertan poate sa fie vizitat foarte usor intr-o zi. Data viitoare cand ajungi prin Sibiu, trebuie neaparat sa faci o halta si aici.

Ciocanesti. Un sat care a primit premiul intai la concursul national al celor mai frumase satucuri din Romania. Mica localitate Ciocanesti, este cu adevarat unica in tara noastra. Fatadele casutelor sale sunt decorate cu motive traditionale multicolore, motive care se pot regasi si pe costumele populare sau pe ouale incondeiate.

Declarat “sat muzeu”, Ciocanesti arata ca un mic targ traditional, cocotat pe cele mai verzi coline, cu un folclor intact si bogat.

Vezi si:  Ce este nou pe piata imobiliara din Romania

Aflat la frontiera dintre Moldova si Maramures, Ciocanesti este un satuc unde pare ca timpul a stat in loc.

Viscri. O vizita aici te va duce inapoi, departe in trecut. Acest satuc izolat, aflat la jumatatea drumului dintre Brasov si Sighisoara, a captat atentia mediilor internationale, datorita Printului Charles, care a facut o pasiune nebuna pentru el si care a cumparat mai multe proprietati aici.

Viscri este un satuc linistit si colorat cu o identitate si atmosfera rustice. Stradutele sale inca nu sunt pavate si sunt traversate inca de carute cu tarani. Vechile casute saxone sunt vopsite in albastru sau in culori deschise si au storuri la ferestre, conferindu-i acestuia un farmec aparte. Comunitatea saxona inca mai are aici 15 membri.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *