Trump le cere tarilor membre OPEc sa scada imediat pretul petrolului

Trump le cere tarilor membre OPEc sa scada imediat pretul petrolului

Pretul petrolului a atins cote inedite sau alarmante inca in anul 2014 iar pretul acestuia a ajuns chiar pana la 81 de dolari barilul, din cauza refzului OPEC de a mari productia.

Din acest motiv, presedintele Trump le-a cerut joi statelor membre OPEC sa scada numaidecat pretul petrolului, evocand in acelasi timp o legatura instre sustinerea data de catre Statele Unite tarilor din Orientul Mijlociu si pretul barilului.

Astfel ca Trump a scris, pe un ton destul de imperativ, pe Twitter urmatoarele lucruri: « Noi protejam tarile din Orientul Mijlociu, fara noi ele nu ar fi in siguranta pentru mult timp, si totusi ele incearca in continuare sa creasca tot mai mult preturile petrolului! Vom tine minte. «  Monopolul OPEC trebuie sa coboare preturile acum! Cu alte cuvinte, Donald Trump a spus ca daca vor securitate, acestia vor trebui sa ieftinesaca petrolul.

In acelasi timp, Donald Trump a incercat sa o puna din nou in garda pe Germania cu privire la « o dependenta totala cu privire la Rusia », o dependenta la care ar trebui sa renunte si care ar trebui imediat sa isi schimbe imediat cursul proiectului sau Nord Stream 2 cu Rusia.

“Lumea occidentala ar trebui sa incerce putin mai mult sa isi pastreze independenta in fata puterii straine expansioniste” , a insistat el. Continuandu-si atacurile si reprosurile, Trump a mai precizat ca tarile care produc petrol pacalesc pe toata lumea. « Nu imi place asta, a daugat. Nimanui nu ar trebui sa ii placa asta ».

Statele Unite, un mare producator de gaze naturale, in ceea ce le priveste, s-au lansat intr-o ofensiva comerciala si sunt in cautare de noi orizonturi, mai ales in Europa.

Vezi si:  Incalzire globala: conform unui studiu, jumatate din ghetari ar putea disparea inainte de anul 2100

Dupa aceasta postare, se pare ca pretul a scazut de la 70, 49 de centi la 70 de centi.

Oare se va deschide un nou conflict?

In orice caz, agentia Reuters este de parere ca este puţin probabil ca statele care sunt membre OPEC, dar si ca ceilalti producatori foarte importanti de petrol sa ajunga asupra unui acord atunci cand vine vorba despre cresterea productiei, dupa cum s-a recomandat. Va avea loc o reuniune in weekend in Algeria si ramane de vazut.

Nu este prima data cand Trump critica decizia OPEC de a creste nivelul petrolului. In aprilie, acesta a mai afirmat ca aceasta crestere artificiala nu va fi acceptata.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *