Muntenegru, o comoara mediteraneana subestimata

O tara superba, un melanj de istorie, arhitectura, plaje si peisaje care taie respiratia

Mai multa vreme, Muntenegru a fost o destinatie neglijata in profitul altor destinatii din apropierea Mediteranei. Insa, de cativa ani, tara a inceput sa fie din ce in ce mai cautata de turisti si a devenit un loc perfect pentru o vacanta. Un lucru deloc surprinzator deoarece aceasta tara mica este bogata in peisaje incredibile, munti si sate si orase de-a dreptul adorabile. O destinatie care va fi pe placul tuturor fara indoiala.

Herceg Novi este un oras magnific de coasta care adaposteste golful Kotor, protejat de UNESCO. Este unul din cele mai frumoase locuri din Muntenegru, inconjurat de un golf si de maslini. Orasul vechi, Stari Grad aliaza arhitectura veche cu cea moderna. Vei regasi numeroase cafenele, restaurant si baruri.

Budva este un alt orasel de coasta, un melanj de plaje glamour, istorie si porturi care gazduiesc iahturi de lux. Viata de noapte este palpitanta. Plajele Jaz si Mogren sunt extrem de cunoscute pentru nisipul alb si apa curata.

Mausoleul Njegos. Situate pe al doilea cel mai inalt varf al parcului national Lovcen, trebuie sa urci 461 de scari pentru a ajunge aici. Este vorba despre mausoleul fostului suveran Petar II Petrovic Njegos. Aceasta plimbare pana la capela de marmura merita cu prisosinta.
Sveti Stefan. In anii 1960-1980, acest ansamblu de vile din piatra era locul preferat al vedetelor precum Elizabeth Taylor si Sophia Loren. Insula se detaseaza de marea de culoare turcoaz, legata prin benzi de nisip.

In anii 1400, Sveti Stefan era un refugiu pentru familiile care incercau sa scape de pirati. Apartine in ziua de azi exclusiv grupului hotelier Aman.

Manastirea Ostrog. Sculptata intr-un perete intr-un munte, uimitoarea manastire alba Ostrog este un loc sacru de pelerinaj (si destul de greu de accesat totodata) pentru crestinii ortodocsi. Insa ofera o priveliste uimitoare asupra vaii Zeta.

Interiorul este acoperit de fresce vechi si partea superioara a manastririi adaposteste doua biserici ornate. Ceea ce se considera un miracol architectural.

Ulcinj. Cel mai meridional oras din Muntenegru poarta inca vestigiile vechii stapaniri otomane precum si din perioada cand era o colonie de pirati, cu un melanj de moschei, minarete si o plaja nudista.

Podgorica. Capitala beneficiaza de o arhitectura bogata, mergand de la centre comerciale moderne si relicve otomane, trecand pe la moschee si catedrale, totul intr-un stil specific muntenegrian.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *