In ce mediu poate sa invete copilul cel mai bine engleza?

In ce mediu poate sa invete copilul cel mai bine engleza?

engleza pentru copiiLimba engleza, una din cele mai populare limbi straine ale societatii moderne actuale, a crescut constant in ultimele decenii din punct de vedere al influentei asupra educatiei in majoritatea tarilor. Fiind pe primul loc printre limbile cele mai utilizate in intreaga lume, atat oral, cat si scris, engleza este folosita atat ca limba de lucru, cat si ca limba secundara, fiind prima si chiar singura limba oficiala a marilor organizatii internationale. Asadar, pentru a face fata provocarilor globalizarii, engleza trebuie invatata chiar de la cele mai fragede varste.

De ce intampina copiii probleme legate de invatarea limbii engleze la scoala

Pentru ca la varste fragede, creierul este ca si un burete care absoarbe informatia, se pune accent pe invatarea englezei de catre copii, de la gradinita si pana in anii universitari. Sistemul educational nu ofera foarte multe ore si oportunitati copiilor sa invete limba engleza, acesta fiind si principalul motiv pentru care, la terminarea studiilor, copiii nu se pot exprima bine in engleza sau in celelalte limbi predate.

Printre principalele cauze care determina dificultati la invatarea englezei in scoli se numara si faptul ca la scoala se pune accent pe teorie. De cele mai multe ori, rezultatele slabe ale invatarii englezei in scoli sunt vizibile in exprimarea pe cale orala. Este foarte usor pentru cei care invata sa inteleaga limba cand este scrisa, decat atunci cand li se vorbeste, lucru care se explica prin faptul ca predarea acestei limbi trebuie sa fie facuta mai mult pe parte practica, decat teoretica.

Multe dintre cursuri de limba engleza pentru copii predate in scoli nu ofera practica, desi ar trebui sa ofere mai mult spatiu oral decat scris, limba si buzele creand mai usor sunetele auzite. Afla mai multe motive pentru care limba engleza predata in scoli nu se bucura de prea mare succes, in continuare:

Vezi si:  Turbanele elegante pentru bebelusul tau! Vezi mai multe pe site-ul Little Prints!

La scoala abordarile sunt mult prea academice

In sistemul de invatamant romanesc, la fel ca si matematica, stiintele exacte, limba engleza este predata in sistem mecanic, teoretic, sacadat. De aceea, rezultatele invatarii limbii engleze de catre copii mai ales in primii ani de scoala pot fi dezastruoase. Este o greseala grava in sistemul de invatamant.

Pentru a se extinde la nivel international, companiile romanesti care vor avea angajati din randul copiilor aflati pe bancile scolilor astazi, trebuie sa aiba reprezentanti care vorbesc mai multe limbi, sau cel putin limba engleza, de circulatie internationala. De aceea, pentru o invatare reusita, trebuie luata in considerare o abordare distractiva.

Cum difera cursurile de engleza pentru copii predate in alte medii decat in scoli

Conform Stewart School, copiii pot incepe sa invete limba engleza de la gradinita, cursurile fiind foarte distractive in aceasta perioada, pentru ca cei mici abia descopera limba si se obisnuiesc cu ea:

  • varsta de 3 ani este varsta ideala pentru a invata o limba straina. La aceasta varsta, copilul are intotdeauna laringele deschis pentru a primi noi accente;
  • invatarea limbii engleze la 4 ani este relativ mai usoara. Pentru a face acest lucru cu usurinta, cea mai potrivita formula este desigur “mini eroii”;
  • la aceasta varsta, copilul este pe cale sa paraseasca categoria “mini eroilor” pentru cea a “eroilor ucenici”. Lucrurile incep sa se complice;
  • invatarea limbii engleze la varsta de 6 ani este la fel de educativa pe cat de distractiva. La aceasta varsta, invatarea este relativ dificila pentru un incepator, deoarece laringele lui sunt deja inchise pentru noi accente.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *