Insule din Croatia sublime de care poate nu ai auzit niciodata vorbindu-se

Croatia nu inseamna doar Zagreb si lacurile din Plitvice. Inseamna si 1000 de insule diferite. Plaje izolate, ruine medievale, trecand prin ape de un albastru azur, iata cateva insule sub-estimate din Croatia.

Dugi Otok. A saptea cea mai mare insula din Marea Adriatica, Dugi Otok este situata in partea de sud-est a Croatiei. In extremitatea de sud-est a insulei se gaseste parcul natural Telascica care este inconjurat de aproximativ 140 de alte insule mici.

Lastovo. Insula mediteraneana Lastovo se caracterizeaza prin falezele sale accidentate, lumea submarina care taie respiratia, perlele naturale intacte, podgorii si plantatii de masline. Cu plajele sale de nisip alb si potecile ideale pentru drumetii, locul este extrem de popular in randul amatorilor de scaldat si sportivilor.

Zlarin. Situata in arhipelagul Sibenik, insula Zlarin este supranumita insula aurita, verde, insula de corali, atat este aceasta de frumoasa. Este locul ideal pentru toti cei care vor sa scape pret de cateva zile de agitatia specifica continentului si sa profite de o escapada relaxanta.

Lokrum. Situata la zece minute de mers cu vaporul de orasul Dubrovnik, insula Lokrum este cu toate acestea mai putin cunoscuta de turisti. Insula este mica insa nu duce lipsa de puncte de interes precum piscina Marii Moarte, stancile Lokrum, gradinile botanice si Fort Royal.
Pasman. Nu departe de Zadar, insula Pasman se caracterizeaza prin manastirile sale medievale, padurile de pin, apele curate si plajele imaculate.

Bisevo. Insula Bisevo este vizitata de turisti decat vara si asta dintr-un motiv serios: magica grota albastra ascunsa in mare. Cu toate acestea, exista mult mai multe lucruri de facut pe aceasta insula precum plimbari minunate de-a lungul intregii insule sau pur si simplu o baie de soare pe una din numeroasele plaje ascunse si sa admiri minunata lume submarina facand scufundari.

Zizanj. Zizanj este o insula paradisiaca care face parte din arhipelagul Konrati. Culoarea albastra a marii contrasteaza cu stancile de culoare alb-gri. Insa in afara de cele mai frumoase plantatii de maslini si cateva vile, insula este aproape goala. Este ideala daca esti in cautarea unei destinaatii de relaxare departe de aglomeratie.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *