Facebook: Dark Mode ajunge pe aplicatia Android

Facebook: Dark Mode ajunge pe aplicatia Android

Facebook a lansat in sfarsit primele teste ale Dark Mode pentru aplicatia sa Android. Functionalitatea, disponibila de aproximativ un an pe site dar si pe alte aplicatii apartinand grupului, s-a lasat asteptata, numerosi sunt utilizatorii care abia asteapta sa o foloseasca. Data lansarii oficiale ramane necunoscuta pentru moment, compania nu a facut inca niciun anunt oficial in legatura cu acest subiect.
Dupa ce a schimbat design-ul site-ului adaugand functionalitatea Dark Mode, utilizatorii Android asteapta cu nerabdare ca aceasta functionalitate sa fie in egala masura disponibila pe aplicatie. Utilizatorii au fost nevoiti sa astepte un an pentru ca primele teste sa fie in cele din urma lansate.

Jane Machun Wong, jurnalista ce are obiceiul sa dezvaluie viitoarele functionalitati ale celor mai populare aplicatii, este cea care a anuntat vestea cea mare. De data aceasta putem fi siguri ca este vorba despre o stire oficiala deoarece este vorba despre Alexandru Voica, Techs Comms Manager la Facebook, acesta fiind sursa principala. Jurnalista despre care vorbeam mai sus, a postat azi un clip video pe contul sau de Twitter, prezentand designul aplicatiei in Dark Mode.

Pe Android cel putin, Facebook nu ruleaza pe un fundal complet negru ci a optat pentru un negru mai inchis. In ceea ce priveste consumul de energie, negrul ar fi fost cu siguranta mai eficient, dar Google este cel care recomanda culoarea gri inchis, considerand ca acesta din urma este mult mai benefic pentru vederea oamenilor.

Dark Mode, care va fi disponibil atat pe Android cat si pe iPhone, va urma aceste setari ale sistemului de operare, cu alte cuvinte va fi activat in mod automat in momentul in care in setarile sistemului de operare a fost alesa tema intunecata.
Insa, se pare ca utilizatorul va avea posibilitatea de a alege in mod manual, din aplicatia Facebook, intre Dark Mode si versiunea traditionala. Aceasta optiune poate fi folosita pentru a se folosi Facebook pe un fundal alb atunci cand sistemul de operare este configurat sa afiseze Dark Mode sau invers. Facebook este ultima aplicatie a gigantului american care inca nu beneficiaza de un Dark Mode. Instagram, WhattsApp si Messenger, au lansat rand pe rand aceasta functionalitate, functionalitate care le permite ecranelor AMOLED sa faca economie de baterie, cu alte cuvinte sa porneasca mult mai putini pixeli.

Vezi si:  Facebook Messenger – cum sa apari offline

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *