De ce sa nu ierti o infidelitate. Cateva motive

Nici relatia, nici persoana inselata, nu vor mai fi niciodata la fel dupa o infidelitate. Exista numeroase motive de a nu ierta o infidelitate asupra carora ne vom opri in cele ce urmeaza.
Ce este o infidelitate?

O multitudine de factori de natura diferita pot determina o persoana sa fie infidela. Cu toate acestea, rezultatul este acelasi: o ranire profunda a relatiei si a persoanelor implicate. Deoarece infidelitatea este o forma de “tradare” a increderii reciproce. Astfel, partenerul inselat isi pune urmatoarea intrebare: daca este sau nu bine sa ierte infidelitatea. In plus, se intreaba in egala masura daca este preferabil sa continue relatia sau saii puna punct. In majoritatea din cazuri, persoana care a inselat isi cere iertare si isi doreste ca totul sa revina la normal. Insa acest lucru este practic imposibil. Increderea a fost tradata.

Exista numeroase motive pentru care este bine sa pui punct unei relatii dupa o infidelitate. Iata doar cateva dintre ele.
Stima de sine ranita. Numeroase sunt persoanele care au tendinta sa se invinovateasca pentru infidelitatea comisa de partenerul de viata. Se intampla ca unii barbati sa isi invinovateasca partenera de viata dupa o infidelitate: sexul nu mai este acelasi, rutina s-a instalat, etc.
In orice caz, este o forma de manipulare, nimeni nu este vinovat de infidelitatea altuia.

Dupa o infidelitate nu mai putem avea incredere. Increderea este unul din stalpii fundamentali pe care se bazeaza o relatie. O infidelitate distruge aceasta baza si tot ce s-a construit pana in prezent cu eforturi si cu devotament. O relatie se construieste de-a lungul timpului. Odata ce increderea este ranita, este dificil sa o reconstruim. Infidelitatea va fi intotdeauna o umbra care va plana asupra relatiei.

Este posibil sa uiti insa este imposibil sa ierti. Dupa cum stim, este usor sa uitam dar este imposibil sa iertam o infidelitate. Evenimente dureroase cum este infidelitatea sunt lucruri pe care le uitam desoebit de greu. Motiv pentru care este atat de greu sa restabilim increderea. Este aproape imposibil sa uitam o infidelitate. Reprosurile pot reveni in orice moment, iar si iar, durerea, ranile si furia sunt prezente la orice pas si pot duce in orice moment la un conflict. Relatia nu va mai fi niciodata la fel iar acest lucru este o certitudine. Din punct de vedere rational este posibil sa treci peste o infidelitate insa, din punct de vedere emotional este aproape imposibil.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *