Facebook va face sa dispara grupurile care incalca regulile de moderare in mod repetat

Facebook va face sa dispara grupurile care incalca regulile de moderare in mod repetat

Grupurile care incalca in mod repetat regulile Facebook vor fi eliminate, la fel ca si conturile utilizatorilor care se fac vinovati de infractiuni repetate.

Reteaua sociala a anuntat recent ca va institui noi masuri pentru a incadra grupurile pe platforma sa. Acestea din urma fac in mod repetat obiectul unor critici, fie ca este vorba despre publicatii rasiste, fie incitare la ura sau violenta, fie este vorba despre fake news. De acum inainte, grupurile care vor incalca in mod repetat standardele comunitatii vor primi niste avertizari graduale din partea Facebook, cu o eliminare pur si simplu in cazul unor recidive repetate.

In comunicatul sau, Facebook indica ca regulile de moderare relative grupurilor vor fi intarite si inasprite. O modalitate perfecta pentru cunoscuta retea sociala de a-si face platforma mai sigura si mai placuta pentru ansamblul utilizatorilor. Noile masuri au drept scop lupta impotriva difuzarii de continut nepotrivit precum discursuri pline de ura sau informatii false.

Grupurile care vor incalca in mod repetat standardele comunitatii isi vor vedea vizibilitatea redusa pentru inceput. Nu vor mai fi atat de vizibile in rezultatele de cautare si nu vor mai fi recomandate de Facebook. Nu vor mai putea trimite decat un numar limitat de invitatii si postarile acestor grupuri nu vor mai fi atat de vizibile.

In cazul unor infractiuni repetate, Facebook va elimina pur si simplu grupul dar si conturile utilizatorilor in cauza. Facebook se va mai asigura ca grupurile au cel putin un administrator activ. Proliferarea de fake news in ceea ce priveste infectia cu coronavirus, pandemia si vaccinul impotriva coronavirus a determinat Facebook sa instituie aceste masuri. De mai multe luni, reteaua sociala incearca sa elimine informatiile false care circula pe acest subiect si nu numai. Alegerile prezidentiale americane spre exemplu au provocat nenumarate abuzuri pe Facebook care a decis sa actioneze si sa elimine grupurile antiguvernamentele americane.

Vezi si:  Facebook Dating – serviciul de intalniri va rivaliza cu Tinder incepand cu 2020

Drept urmare, daca un grup posteaza in mod constant stiri false sau orice alt continut nepotrivit, platforma va afisa utiizatorilor mai putin din continutul sau in News Feeds si va inceta sa sugereze persoanelor sa se alature grupului cu scopul de a reduce cresterea acestuia. Insa, in contextual actual, reteaua a decis sa elimine intr-un viitor apropiat absolut toate grupurile care au rolul de a dezinforma. Ceea ce este foarte bine, mai ales in aceasta perioada de pandemie cand nu mai stim cui sa dam crezare.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *