Facebook: apelurile vocale si video se reintorc curand pe aplicatie

Facebook: apelurile vocale si video se reintorc curand pe aplicatie

Facebook urmeaza sa reintegreze apelurile vocale si video pe aplicatia principala. Pana acum, aceste doua functionalitati erau disponibile doar pe Facebook Messenger.

De-a lungul anilor, Facebook a venit cu numeroase optiuni suplimentare, deosebit de utile pentru majoritatea utilizatorilor uneia din cele mai folosite retele sociale. Ultima noutate consta in integrarea apelurilor video si audio. Datorita acestei optiuni noi, Messenger a avut ocazia de a-si devansa putin principalii rivali precum WhatsApp, Signal sau Telegram. Soundmojis, emoji-uri insotite de extrase audio, si-au facut in egala masura intrarea pe aplicatie in iulie 2021.

Facebook cauta sa isi imbunatateasca in mod constant oferta aplicatiei principale. Reteaua sociala testeaza actualmente apelurile vocale si audio pe aplicatia Facebook, doua functionalitati care erau pana in prezent disponibile doar pe Messenger.

Un prim pas spre sfarsitul Facebook Messenger?

Conform ultimelor informatii aparute in mass-media, Facebook testeaza apelurile video si audio in mai multe tari, inclusiv in Statele Unite ale Americii. Insa, pentru moment, compania nu a precizat cati utilizatori vor beneficia de aceasta functie, nici ce inseamna acest lucru pentru viitorul Facebook. Reteaua sociala se arata mai degraba vaga in declaratii insa da asigurari asupra faptului ca utilizatorii care isi doresc o “experienta de mesagerie, de apel video si audio completa ar trebui sa continue sa foloseasca Messenger”.

Oricum ar fi, adaugarea apelurilor video si audio pe aplicatia principala permite limitarea trecerii de la o aplicatie la alta. Va amintim faptul ca Facebook nu si-a ascuns niciodata intentia de a crea “o experienta Facebook completa”, materializata in special prin fuziunea Messenger cu Instagram, fuziune inceputa in anul 2020.

Vezi si:  Facebook Messenger – descarca APK pentru a profita de ultimele actualizari

De altfel, Facebook si-a creat un nou logo pe Messenger, Instagram si WhatsApp. In ceea ce priveste acest transfer al unor functionalitati oferite de Messenger, spre aplicatia Facebook, directorul de gestiune al produselor Messenger a declarat faptul ca masuri similare urmeaza sa fie luate in viitorul apropiat.

In plus, Facebook a decis de curand criptarea end-to-end pentru apelurile video si audio. Aceasta decizie a fost luata din cauza numarului mare de apeluri zilnice, numai putin de 150 de milioane. WhatsApp, aplicatie detinuta tot de Facebook, ofera deja de o perioada buna de timp aceasta optiune de apeluri criptate. Optiunea urmeaza sa fie implementata in curand si pentru Instagram. Nimeni nu va auzi astfel apelurile efectuate prin aplicatia de chat, nici macar Facebook.

Vom asista in curand la sfarsitul erei Messenger pe Facebook? Vom vedea in viitorul apropiat.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *