Cele mai comune motive de despartire in randul cuplurilor

Cele mai comune motive de despartire in randul cuplurilor

Care sunt cele mai frecvente cauze de despartire? De ce ne este atat de greu sa o acceptam? Incercam sa raspundem la aceste intrebari in cele ce urmeaza.

Despartirea, la fel ca si indragostitul, este un fenomen natural. Cu toate acestea, este o situatie care ne intristreaza de cele mai multe ori. Sa nu mai vedem brusc persoane cu care ne-am petrecut o mare parte din timp, sa incetam sa o mai iubim, ne scufunda intr-o tristete ce pare fara de sfarsit.

Interesele nu mai sunt aceleasi. Unul din principalele motive pentru care un cuplu ajunge sa se desparta este schimbarea de interese. Brusc, unul din cei doi parteneri isi doreste un copil sau vrea sa se mute. Din momentul in care priopritatile si visele nu mai sunt aceleasi, legatura incepe sa slabeasca…

Respectul nu mai exista. O a doua cauza care provoaca despartirea este legata de lipsa respectului. Un element care nu ar trebui sa se piarda niciodata in sanul unui cuplu insa, din pacate, de cele mai multe ori, lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. Cel putin daca ne dorim o relatie frumoasa si sanatoasa. Din momentul in care insultele isi fac aparitia intr-o relatie si partenerul este denigrat sau maltratat verbal sau chiar fizic, nu mai exista spatiu pentru iubire.

Gelozie excesiva si nefondata. Un alt motiv pentru care cuplurile ajung sa se desparta este urmatorul: din cauza geloziei. Orice tip de gelozie fata de partener, care se mentine o perioada indelungata de timp, daca nu este rezolvata, devine patologica. Uneori necesita interventia unui profesionist, unui terapeut. Gelozia distruge incetul cu incetul o relatie pana cand din acea relatie nu mai ramane absolut nimic…

Vezi si:  5 lucruri care pot deteriora relatia de cuplu

Lipsa de atentie fata de partener. Un alt motiv ce poate duce la ruptura este lipsa de atentie datorata vietii de zi cu zi si obiceiurilor. Lipsa cadourilor, surprizelor…aceasta lipsa de atentie fata de partener duce la incheierea unei relatii si la ruptura progresiva.

Nevoi nesatisfacute. Daca partenerul nu ne satisface nevoile, diferite in sanul unei relatii, avem tendinta sa ne indepartam incetul cu incetul de el. Nu vorbim doar despre lipsa intimitatii ci si de lipsa mangaierilor, imbratisarilor, a timpului de calitate petrecut in doi. Daca aceste nevoi nu sunt satisfacute, relatia se fragilizeaza.

De aceea, este important sa ai zilnic grija de partenerul tau de viata, sa te asiguri ca impreuna construiti o relatie sanatoasa. Ai grija de relatia ta.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *