Durata de viata si imbatranirea anvelopelor

Durata de viata si imbatranirea anvelopelor

durata de viata anvelopeDurata de viata si imbatranirea anvelopelor – cateva informatii esentiale. Durata de viata a unei anvelope care mai este numita si longevitate kilometrica sau kilometraj, este speranta de viata a unei anvelope calculata in kilometri.

Atentie mare la codul DOT. Unele anvelope de pe piata sunt marcate cu DOT- Departement Of Transportation, un cod din patru cifre. Primele doua se refera la saptamana in care a fost fabricata anvelopa si ultimele doua la anul de productie. Astfel ca o anvelopa care are marcajul 3615, inseamna ca aceasta a fost fabricata in a 36-a saptamana a anului 2015.

Pornind de la aceasta data, anvelopa este considerata noua daca nu este folosita sau vanduta pana la al cincilea an de la fabricarea sa. Va trebui sa alegi anvelope de vara ieftine si bune de la vadrexim.ro. Cu o conditie insa- sa se respecte toate regulile de depozitare. Daca nu este depozitata asa cum trebuie, o anvelopa nu va rula in parametri optimi mai mult de un an de la folosirea sa, spun cei de la Michelin.

Cum se caluleaza durata de viata sau longevitatea anvelopelor? 5 ani, 7 ani, 10 000 de km sau 40 000 de km? Durata de viata a unei anvelope depinde de mai multi parametri si nu este un lucru exact.

Aceasta poate sa fie legata de produs.

Calitatea materialelor folosite in fabricarea cauciucurilor. Adica nivelul sau de siliciu, natura cauciucului si folosirea de alte ingrediente secrete proproi fiecarei marci. Deci atunci cand cumperi cauciucuri noi, cel mai bine ar fi sa alegi cele mai cunoscute si mai populare marci,

Vezi si:  Cu inchirierile auto din Bucuresti ai parte de confort si costuri minime

Tehnologia folosita de fabricant este si ea importanta. Fabricantii care au experienta in domeniul curselor de masini, au tendinta de a integra tehnologia anvelopelor sportive in ansamblul gamei lor.

Dar durata de viata este legata si de mediu.

Tipul de condus. Un condus mai sportiv poate uza mai repede o anvelopa. La fel si in cazul franatului mai brusc si al demarajului.

Drumurile. Soselele care au multe pietre pot uza si ele destul de repede anvelopele.

Intretinerea anvelopelor. O presiune proasta in anvelope sau uitarea verificarii din cand in cand a presiunii este un alt lucru ce poate afecta longevitatea anvelopei.

Stocarea conforma a anvelopelor este un lucru extrem de important. O anvelopa care nu este depozitata asa cum trebuie nu va imbatrani asa cum trebuie. In conditii de frig, cauciucul se va intari si se va crapa mai devreme sau mai tarziu.

Temperatura. Variatiile de temperatura pot sa reduca si ele durata de viata a unei anvelope. Este foarte important deci sa folosesti cauciucuri specifice fiecarui sezon.

Care este durata medie de viata a unei anvelope?

Durata de viata a unei anvelope este estimata intre 5 si 10 ani. cele mai calitative si mai performante produse pot sa tina pana la 10 ani daca sunt intretinute asa cum trebuie. Iarna ar trebui sa fie depozitate la temperaturi mai scazute si vara ar trebui sa fie pastrate in schimb, la o temperatura mai ridicata. Si in ceea ce priveste kilometrii, cele premium dureaza in general mai mult decat cele mai abordabile. Longevitatea poate sa fie cuprinsa intre 20 000 si 90 000 de km.

Vezi si:  Porsche vrea sa o “zdrobeasca” pe Tesla cu un Taycan si mai puternic

Este foarte important sa se verifice din cand in cand si martorii de uzura. Iti arata cat de mult au fost folosite acestea.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *