Masinile  care ne fac sa devenim nostalgici

Masinile care ne fac sa devenim nostalgici

Nostalgia este un sentiment curios, pe care il resimtim cu totii, din cand in cand la anumite ocazii. Trezeste uneori in noi aminiri pe care le credeam ingropate sau uitate. Si odata cu ele ne revine in memorie o intreaga epoca din viata noastra.

Acest lucru se poate intampla si in cazul masinilor de care eram pasionati in copilarie si pe care visam sa le conducem. Iata deci cateva modele de masini care ne fac sa devenim nostalgici.

Renault 5, mini franceza. La inceputul anilor 1950, in contextul unei crize petroliere mondiale, constructorul francez Renault a lansat Renault 5, un concurent direct pentru masina Mini britanica. In total, peste 5 milioane de masini s-au vandut in acea perioada.

Westfalia, simbolul libertatii. Oare cine nu a visat macar o data sa lase totul balta si sa urce la bordul acestei casute mobile? Popularizata in anii 1960 si 1970, Westfalia este un simbol minunat al generatiei libere, hippie si al unui tineret fara griji.

Beetle, eterna adolescenta. Un simbol al nostalgiei prin excelenta, aceasta masina a cucerit lumea intreaga dupa razboi. Iubim totul la ea, de la forma sa ludica pana la motorul sau, farurile sale rotunde si multe altele… produsa in peste 21 de milioane de exemplare, Beetle s-a aflat pe toate drumurile in a doua jumatate a secolului XX:

Ford Mustang, vedeta americana. Lansata in anul 1964, aceasta masina a fost vanduta in peste 10 milioane de exemplare si inca se mai vinde si azi. De-a lungul anilor a devenit din ce in ce mai performanta si si mai sporty si azi este ridicata la rangul de „muscle car”.

Vezi si:  Cum sa alegi piesele de schimb pentru vehicolul tau

BMW, 2002, o masina urbana foarte trendy. O masina lansata la sfarsitul anilor 1960, in ciuda numelui sau. Mica, nervoasa, sporty si sexy, aceasta masina a cucerit foarte repede publicul.

Mini, o masina ca de jucarie prin excelenta. Conceputa la sfarsitul anilor 1950 si produsa pana la inceputul anilor 2000, masina Mini Cooper pare de jucarie. A fost masina une generatii de tineri care voiau sa se remrce cu un alt tip de masina.

Camaro, celalalt Mustang. Camaro a fost lansata in anul 1966 de gatre General Motors, ca un raspuns la neasteptatul succes Mustang. O masina care se mai fabrica si azi si care a fost vanduta in total la pana 5 milioane de exemplare.

Fiat 500, masina Piccolina. Aceasta masina este varianta italiana a unei masini de jucarie din anii 1950. englezii au masina Mini Cooper, germanii masina Beetle si ialienii Fiatul. Masini excelente care au cucerit generatii intregi.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *