Factori care pot reduce dorinta sexuala

A avea o viata sexuala sanatoasa este sinonima cu bunastarea si implinirea. De aceea, ar trebui sa recunosti factorii care reduc dorinta sexuala.

Stresul
O viata sexuala implinita este esentiala. Cu toate acestea, exista numeroase persoane care intampina dificultati inainte ca aceasta sa fie complet sanatoasa. In acest sens, o serie de factori pot influenta viata sexuala. Este si cazul stresului. Este una din problemele care afecteaza cel mai tare relatia sexuala insa careia majoritatea nu ii acorda suficienta atentie. Un nivel ridicat de stres poate duce la cresterea nivelului de cortizol si la diminuarea testosteronului. Drept urmare, dorinta de a avea relatii sexuale se diminueaza din cauza stresului. Acvititatile de rutina precum mersul la munca, traficul, cresterea copiilor si alte sarcini vin cu un nivel ridicat de stres. Acest lucru cauzeaza oboseala si nevoia de a dormi ceea ce afecteaza relatia sexuala.

Unele medicamente
Atunci cand urmezi un tratament medicamentos puternic precum chimioterapia, efectele secundare pot fi extrem de neplacute. Cele mai curente sunt oboseala, greturile cee ace duce si la scaderea libidoului. Un alt caz curent sunt pilulele contraceptive. Sunt asociate cu diminuarea libidoului. Si antidepresivele triciclice pot afecta relatia sexuala.

Probleme legate de stima de sine si de siguranta
Sanatatea mentala este in egala masura un stalp fundamental al oricarei fiinte umane. Influenteaza felul in care ne raportam la altii sau valoarea personala. Daca o persoana are probleme cu stima de sine sau se simte nesigura pe ea, dorinta sa sexuala poate fi diminuata. O persoana care nu este multumita de sine, nu isi accepta propriul corp si care are o slaba stima de sine poate suferi de o absenta totala a dorintei sexuale. Daca aceste semne sunt detectate la timpul potrivit, este important sa luam unele masuri. Pe termen lung, aceste probleme se pot agrava.

Excese, alcool, droguri
O viata plina de excese (de medicamente, substante, alcool) influenteaza in egala masura reducerea dorintei sexuale. Chiar daca, in principiu, unele substante pot stimula dorinta de a avea relatii sexuale, in cantitati moderate bineinteles, cum este un pahar cu vin spre exemplu, pot provoca oboseala su tulburari de erectie daca sunt consumate in canitati mari.
Conform specialistilor, faptul de a considera alcoolul un afrodisiac ese un mit. Realitatea este ca alcoolul nu are nicio legatura cu producerea orgasmului mai repede, acesta din urma este chiar tulburat de substantele toxice consumate. Consumul ocazional este permis, consumul excesiv provoaca toate aceste probleme.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *