E un lucru dovedit- sa te uiti la filme de epoca este foarte bun pentru sanatate

In ultima vreme te tot uiti la filme si la seriale de epoca si nu te mai saturi? Nu, nu esti nebun sau nebuna, ci este chiar un lucru benefic pentru sanatate. Dupa ce te-ai uitat la un film sau la un serial de epoca, iti doresti un singur lucru- sa il revezi? Sau sa te uiti la continuarea sa?

Nu intra in panica. Nu ai nicio boala misterioasa sau niciun sindrom necunoscut, ci pur si simplu, acest lucru este foarte benefic pentru sanatate. Reactia ta este chiar sanatoasa, conform celor mai recente studii.. Importanta filmelor de epoca. Nu am putea explica de ce ne face atat de multa placere sa ne uitam la filmele sau la serialele de epoca.

Oare o fi frumusetea tinutelor pe care le putem vedea aici? Sau balurile de epoca, fabuloasele palate, fastuoasele ceremonii sau cele mai frumoase si mai inocente povesti de iubire? Conform specialistilor, acest lucru se poate explica in felul urmator- dramele sau romantele din aceasta perioada care se deruleaza in vremuri stravechi declanseaza un sentiment de nostalgie care ne poate calma putin creierul.

Scufundandu-ne in aceasta perioada de epoca din filme sau seriale reusim deci sa evadam. Si ajungem la o forma de nostalgie care are o functie psihologica esentiala- sa acceptam incertitudinea viitorului nostru apropiat si sa mentinem sanatatea noastra mentala. Sa revedem un serial sau un film de epoca deci ne ajuta sa calatorim in timp si ne umple de caldura si de nostalgie. In plus, unii psihologi sunt de parere ca filmele sau serialele de epoca sunt cel mai bun remediu pentru pandemia din prezent.

Aceasta perioada foarte stresanta are nevoie de filme si de seriale feel good, care sunt benefice pentru moral. Un element central al pandemiei este limitarea radicala a interactiunilor sociale. Ori, fiinta umana are nevoie mare de aceste interactiuni si de aceste conexiuni. Sa ne acordam un moment de nostalgie in care legaturile reale si puternice sunt prezente este deci un lucru esential pentru a restaura starea noastra de bine psihologica. Si conform unor experti in relatiile umane, sa revedem unele filme pe care le-am apreciat foarte tare in general este un lucru foarte benefic pentru sanatate deoarece ne amintesc de reale momente de bucurie din copilarie sau din alte momente foarte fericite. Este ca si o lume unde adoram sa ne refugiem atunci cand lumea din jur ni se pare prea sumbra sau instabila.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *