De ce vrem sa fim mereu cei mai buni?

Putem oare sa ne dorim sa fim mai buni cu ceilalti sau ne dorim asta si cu noi insine? Cum ar fi sa ne simtim mai bine si sa nu incercam sa fim mereu cei mai buni?

Care este diferenta in a se simti mai bine si a incerca sa fim mai buni? Sa fim mai buni se subintelege sa fim o persoana mult mai buna fata de ce suntem deja. Sa tindem deci inspre standarde din ce in ce mai inalte. In schimb, sa ne simtim mai bine include in mod evident sa ne simtim mai bine, sa progresam in toate aspectele vietii noastre. Nu ne iubim doar datorita faptului ca performam mai bine. Ne iubim pentru ca ne simtim bine in pielea noastra si pentru asta trebuie sa acordam mai mult timp si o mai mare atentie mai multor dimensiuni ale persoanei noastre: aici intra starea de bine, fizica, iubirea, familia, prietenia, munca, competentele, interesele, acitivitatile, placerile sau relaxarea.

Uneori avem impresia ca trebuie sa ne perfectionam sau sa ne amelioram fara incetare. In caz contrar, putem fi perceputi drept o persoana slaba sau lenesa. Jogging, meditatie, yoga, vegetarianism… avem sentimentul ca trebuie sa integram totul in viata noastra ca un fel de tiranie. Si este adevarat ca mesajele pe care le primim ne incita sa fim cat mai buni in tot ceea ce facem.

Ne prezinta deci un model idealizat al fiecareia din fatetele vietii noastre. Corpul nostru, realizarile noastre profesionale, chiar si familia sau copiii nostri. Ori, suntem unici. Corpul nostru este, familia noastra la fel.

Si oare nu ar trebui sa vizam oare obiective mai rezonabile pentru a reduce putin presiunea? Nu trebuie sa ne fixam un scop de atins neaparat. Este foare important sa incepem sa ne cunoastem si sa recunoastem ceea ce suntem si care sunt lucrurile care ne motiveaza cu adevarat. Si avem nevoie si de obiective care sa fie usor de atins si rezonabile.

Acestea sunt cele care ne vor incita sa ne depasim, fara sa ne epuizam si sa ne dezvoltam armonios pe deplin.

Deci in loc sa luptam mereu pentru a deveni cei mai buni cel mai bine ar fi sa incercam sa facem pace cu noi insine, sa cultivam buna vointa in ceea ce ne priveste. Aici intra mai intai felul in care ne tratam noi insine. Cat de exigenti suntem, cat de toleranti suntem, si cat de multe acceptam. Apoi trebuie sa invatam sa ne privim intr-un mod, fara sa pierdem din vedere valoarea noastra.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *