Cum sa alegi piesele de schimb pentru vehicolul tau

Cum sa alegi piesele de schimb pentru vehicolul tau

cum-sa-alegi-piesele-de-schimbPe piata auto si camioane sunt mii de producatori de piese cu pret si calitate diferite. Dupa cum se spune, fiecare produs isi are clientii sai. Astfel ca, in magazinele de specialitate putem gasi piese de la cele mai bune pana la cele de cea mai slaba calitate.

Cumparatorul, daca nu este familiarizat cu aceasta piata, poate fi foarte usor atras de oferte atractive dar care nu ii vor oferi siguranta. Ca sa ajutam cumparatorii ocazionali am ales sa facem cateva mici recomandari care sa ii ghideze in timpul cumparaturilor.

Cumpara doar piese noi, de calitate

Probabil ca cea mai importanta regula este sa cumperi doar piese camioane noi de calitate. Sunt sigur ca ati mai auzit aceasta regula. Din punctul meu de vedere aceasta este una dintre cele mai importante reguli.

Este adevarat, este o piata destul de mare si dezvoltata de piese la mana a doua in care se vand piese vechi la un pret relativ bun dar asta nu este pentru oricine.

De exemplu daca cineva lucreaza in exploatare forestiera, stie ca transmisia vehicolului sau este fortata zilnic datorita terenului accidentat. In cazul unei defectiuni la cutia de viteze, trebuie sa aleaga cea mai eficienta metoda de reparare. Neaparat trebuie facuta reparatia cu piese de calitate pentru ca vehicolul sa poata lucra mult timp dupa reparatie.

Multi insa au alta strategie, dorind sa reduca cheltuielile de reparatie aleg sa cumpere piese de schimb ieftine sau la mana a doua. Acestea au mari sanse sa nu corespunda din punct de vedere calitativ si la prima tensiune mai mare sa cedeze.

Vezi si:  Cadillac va scoate pe piata un crossover 100% electric

Trebuie sa recunoastem ca sunt si sanse ca piesa din dezmembrari sa functioneze impecabil mult timp, la fel ca una originala dar riscurile sa fie invers sunt foarte mari.

Provenienta pieselor de schimb

O alta problema este ca multi nu cunosc provenienta pieselor de schimb pe care le monteaza pe vehicolul lor. Cu putina atentie putem trece si de acest obstacol.

Pentru ca pe fiecare produs trebuie sa apara provenienta si firma producatoare, prin simpla verificare a ambalajului putem descoperi unde au fost produse aceste piese.

Daca piesele au fost produse intr-o tara UE, din start putem spune ca sunt sanse mari ca piesele sa corespunda din punct de vedere calitativ. Daca insa piesa a fost produsa in afara UE, pe un alt continent sau pe un vapor, trebuie sa ne punem un mare semn de intrebare.

Diferenta de calitate se vede la finisaje

De obicei, diferenta dintre piesele de calitate si cele de slaba calitate, nu se observa foarte usor. In general, piesele de calitate, sunt mai bine finisate si ambalate corespunzator, un mic aspect la care sa fim atenti.

Daca tinem piesele de schimb in mana, de multe ori este greu sa ne dam seama care dintre acestea sunt de calitate. Putem deduce dupa finisajul lor dar nici acest aspect nu poate fi sigur.

Chiar daca toate cotele piesei de schimb corespund, aceasta nu este o garantie ca si materialul din care a fost produs corespunde standardelor necesare.

Mai ales la piesele pentru cutii de viteze, unde calitatea materialului din care acestea au fost produse are o importanta deosebita. La o calitate slaba a materialului, pinionul se va sfarama sub presiunea de lucru stricand si alte piese cu care conlucreaza.

Vezi si:  Durata de viata si imbatranirea anvelopelor

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *