Iata de ce ne este din ce in ce mai greu sa ne trezim dimineata

Zilele sunt din ce in ce mai scurte si mai intunecate. Moralul nostru este scazut si ne este din ce in ce mai greu sa ne dam jos din pat dimineata. O oboseala de altfel normala dat fiind anotimpul in care ne aflam.

Nu doar acest parsiv coronavirus care continua sa faca ravagii in intreaga lume ne da peste cap ci si sosirea iernii si a sezonului rece care au o influenta nefasta asupra ritmului nostru de somn. O stare care s-a generalizat in ultima perioada. Nu esti singurul/singura care sufera de oboseala deoarece, conform specialistilor in somn, acest somn perturbat este specific sezonului rece si pentru unii se anunta sosirea a ceea ce se numeste depresie hivernala.

Diminuarea libidoului si apatie
Faptul ca iarna dormim mai mult si obosim mai repede este absolut normal. Obscuritatea este un excelent declansator al somnului si al oboselii. Din momentul in care zilele se scurteaza, incepem sa producem melatonina, hormonul somnului. O expunere mult prea limitata la lumina zilei poate sa ne perturbe bioritmul, obligandu-ne corpul sa continue sa produca mai multa melatonina, chiar si pe timp de zi. Acest lucru inseamna ca obosim si mai usor pe timp de zi dar si ca ne este mai greu sa ne dam jos din pat dimineata.

Trucuri eficiente pentru a ne trezi mai usor
Cum sa ne pastram moralul ridicat de-a lungul intregii ierni? Internetul ne propune o serie de remedii miracol care, in cele din urma, sunt si eficiente.

– Expune-te la lumina zilei. Da, acest lucru este posibil, poti cumpara ochelari luminosi care emit o lumina a zilei artificiala. Acest lucru poate influenta in mod pozitiv bioritmul nostru.

– Un supliment de vitamina D poate compensa in egala masura lipsa luminei zilei, cee ace ne ajuta sa ne simtim mai energici si mai revigorati. Fa putina miscare dimineata la trezire pentru a te simti mai revigorat si mai energic.

– Unul din cele mai simple sfaturi pe care ti le putem oferi? Fa sport. Acest lucru te ajuta sa aduni suficienta energie pentru intreaga zi sis a ramai activ de-a lungul intregii zile. Sfatul nostru este acela de a face sport inainte de a incepe ziua de lucru.

– Iesi cat mai mult afara de-a lungul zilei. Reincarca-ti bateriile iesind in timpul pauzei de masa spre exemplu, cateva minute pentru a putea absorbi suficienta lumina.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *