Joe Biden a fost ales presedintele Statelor Unite ale Americii

Democratul in varsta de 77 de ani devine astfel presedintele cu numarul 46 al SUA din ianuarie anul viitor. Asta daca contestatia facuta de Donald Trump nu va avea castig de cauza.

Dupa mai multe zile de asteptari si de suspans, americanii au in cele din urma un presedinte oficial: Joe Biden care a reusit intr-un final sa depaseasca bariera fatidica de 270 de alegatori. Joe Biden va fi investit presedintele cu numarul 46 al Statelor Unite ale Americii, incepand cu data de 20 ianuarie 2021. O victorie care se datoreaza alegatorilor din statul cheie Pennsylvania conform CNN.
New York Times si Fox News au anuntat ca Joe Biden a castigat cursa si in Nevada, stat cunoscut pentru cazinourile sale din Las Vegas. Pentru prima data in istorie, tara va avea un vice-presedinte, Kamala Harris, in varsta de 56 de ani, in egala masura prima persoana de culoare care ocupa aceasta functie.

Donald Trump a afirmat ca alegerile sunt departe de a se fi terminat. Nici pana in acest stadiu, Donald Trump nu si-a recunoscut infrangerea si continua sa conteste rezultatele, facand acuzatii de frauda in timp ce propria sa echipa pare deja resemnata si il recunoaste pe Joe Biden drept presedinte pentru urmatorii patru ani. Este primul presedinte american privat de un al doilea mandat de la republicanul George W. Bush, in 1992. In cadrul unui comunicat, Donald Trump a reactionat la anuntul victoriei lui Joe Biden, acuzandu-l pe acesta din urma ca se precipita si se prezinta in mod fals drept invingator al alegerilor. Si a mai adaugat faptul ca alegerile sunt departe de a se fi terminat din punctul lui de vedere. Inca din noaptea de marti spre miercuri, Donald Trump a inceput sa faca acuzatii de frauda, noapte in care si-a revendicat victoria si a promis ca va sesiza Curtea Suprema pentru a contesta un rezultat in defavoarea sa.
Avocatii lui Donald Trump au sesizat in egala masura justitia in mai multe state americane pentru a cere o renumarare a voturilor in Wisconsin si in Michigan insa aceste actiuni nu s-au bucurat de succes pana in prezent. Daca Donald Trump va reusi ceea ce isi propune, acest lucru inseamna ca omologarea rezultatelor finale va intarzia cu cateva zile sau chiar cu cateva saptamani, in functie de derularea evenimentelor in urmatoarele zile.

Mitt Romney, senatorul si fostul candidat la alegerile prezidentiale din SUA a fost primul care l-a felicitat pe Joe Biden pentru aceasta victorie impotriva lui Donald Trump.

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *