Cum pot fi o persoana mai organizata?

Sa te organizezi si sa faci in asa fel incat ziua ta sa fie mai organizata si mai placuta din toate punctele de vedere este un lucru posibil. In cele ce urmeaza va explicam ce fac de obicei persoanele organizate si cum poti deveni una din ele.

Organizarea reprezinta o etapa cheie pentru a beneficia de o rutina mai eficienta insa, pentru asta, trebuie sa inveti sa fii o persoana mai organizata. Cei care sunt mai organizati nu se iau dupa o agenda in care tin o lista meticuloasa cu ce au de facut in ziua respectia. Isi fac timp 10 minute seara penru a organiza in gand totul pentru ziua urmatoare si sa stabileasca care sunt prioritare.

Cateva sfaturi pentru a fi o persoana mai organizata

In cele ce urmeaza vom impartasi cu voi cateva sfaturi care va vor ajuta sa fiti mai organizati si sa aveti sentimentul ca ziua a fost mai productiva. Aceste sfaturi pot fi aplicate in orice domeniu, fie ca este vorba sa faci ordine in casa, fie este vorba de munca sau viata in general.
Listele. Sa faci o lista cu ce ai de facut in ziua respectiva este o idee buna, este un inceput bun pentru a deveni o persoana mai organizata.

Exista aplicatii special concepute pentru a stabili liste cu clasificari, culori, prioritati, etc. Insa, caietul clasic ramane cel mai bun aliat in acest caz. Este bine sa stabilesti care este cea mai urgenta activitate de facut si care este cea mai enervanta, pentru a o rezolva rapid, sa scapi cat mai repde de ea. Specialistii spun ca, odata ce am scapat de “ce ne sta pe cap”, ce consideram repulsiv, totul merge mult mai rapid.

Fiecare lucru la locul lui. Vei fi uimit sa constati cat de multa vreme pierdem cautand cheile deoarece nu le-am pus la un loc bine stabilit. Incarcatoare, telefoane mobile, hartii, stilouri, haine, jucarii, totul trebuie sa aiba un loc bine stabilit si acel loc trebuie respectat. Altfel, riscam sa pierdem multa vreme cautand acel ceva.

Un calculator bine organizat. Daca lucrezi cu un calculator trebuie sa stii ca si acesta din urma trebuie sa fie bine organizat, alaturi de un birou curat si informatii disponibile instant. Foloseste mape, documente, bibliorafturi pentru a tria toate documentele necesare.

Un ultim sfat ar fi acela de a-ti concentra atentia asupra unui singur lucru odata, sa nu incerci sa faci mai multe lucruri odata deoarece nu vei reusi sa termini una sau alta.

 

Arata si prietenilor tai:

www.i-drpciv.ro - site-ul cu cele mai bune chestionare auto online. Tot de aici poti face rost de Codul Rutier Mura in Gura, legislatia explicata pe intelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *